Avokado:

Restaurantene for deg som elsker avokado

Vi får ikke nok av avokado på toast, i smoothie eller i salaten!

AVOKADO: Vi har funnet sju restauranter du bør besøke dersom du har lyst på en avokadotoast. FOTO: NTB Scanpix
AVOKADO: Vi har funnet sju restauranter du bør besøke dersom du har lyst på en avokadotoast. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Jeg får vann i munnen av å bare skrive «avokado». Det at jeg faktisk avskydde det en gang i tiden, klarer jeg ikke å forstå. I dag er noe av det beste jeg kan få servert noe så enkelt som avokado på brød.

Og jeg er vel ikke alene om det? Avokadotoast er ikke bare blitt populært å spise, men også å legge ut bilde av på sosiale medier! Noen restauranter lager nemlig noen ganske så praktfulle tallerkener med avokado på.

Disse restaurantene finner du verden over - også i Norge! Vi har samlet sammen noen av våre favoritter, så dersom du skal på ferie til USA, Oslo, København, Amsterdam, Paris eller Stockholm snart, bør du ta en titt på disse:

LES OGSÅ: Trikset som gjør at avokadoen modnes raskere

AVOCADERIA, BROOKLYN

Ifølge deres Instagram-konto er Avocaderia den første avokado-baren i verden. Her serverer de rett og slett kun retter med avokado, selvfølgelig presentert på de mest kreative og appetittvekkende måtene.

Et innlegg delt av Avocaderia (@avocaderia)

GRÅDI, OSLO

Du trenger ikke reise helt til USA får å få tak i en god avokadotoast! På Tøyen i Oslo finner du nemlig Grådi. Deres avokadotoast er virkelig god og veldig populær! Under kan du se hvordan restauranten forbereder seg til en dag med sultne mennesker som har lyst på avokado til brunsj.

ATELIER SEPTEMBER, KØBENHAVN

Dette stedet ble raskt populært etter at mange kjente motefjes besøkte det under fashion week i København. Og hva bestilte de? Jo, en avokadotoast! Vi har vært der selv og den er utrolig god.

LES OGSÅ: Slik bør du egentlig skrelle avokadoen

THE AVOCADO SHOW, AMSTERDAM

Denne Amsterdam-baserte restauranten byr virkelig på show når du kommer inn i deres avokado-restaurant. Det var vanskelig å velge ut ett bilde da de serverer alt fra avokadoburger til avokadopannekaker!

ECKERS, OSLO

På utkikk etter en god avokadosmoothie i Oslo? Kanskje også noe mat med avokado? Da er Eckers i Oslo stedet for deg. Restauranten er ikke særlig stor, men i området rundt finner du mange fine sitteplasser hvor du kan nyte måltidet ditt.

SEASON, PARIS

Selv om vi har vanskeligheter med å forstå det, kan det jo hende du reiser til en storby med noen som ikke er ute etter å spise avokado til hvert måltid. På Season i Paris finner du nok noe for enhver smak.

KAFFEVERKET, STOCKHOLM

Dersom du googler «avokadotoast Stockholm», kommer Kaffeverket ganske så raskt opp. Også her finner du en rekke andre herlige retter som gjør seg utmerket på deres Instagram-vennlige bord.

LES OGSÅ: Nå kommer light-versjonen av avokadoen

Et innlegg delt av @kaffeverket

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer