Blåbærdrink med sitron
6 personer
Tid: 10 min
Ingredienser
1 usprøytet sitron
2 dl konsentrert blåbærsaft
2 ss sukker
4 dl club soda knust is
1 håndfull blåbær
Til servering
sitronmelisse
1. Press saften av sitronen. Bland sitronsaft, blåbærsaft og sukker i en kanne. Tilsett club soda og knust is. Skyll blåbærene, og bland dem i drinken.
2. Servering: Hell drinken i 6 glass, og pynt med sitronmelisse, og server.
Butterdeigssnurrer med pesto
6 personer
Tid: 15 min
Steketid: 15 min
Ingredienser
1 rull fersk butterdeig
2 ss rød pesto
2 ss grønn pesto
Til servering
basilikumblader

Trenger du middagstips? Her er vår ukemeny!
1. Skru ovnen på 170°. Rull ut butterdeigen, og skjær den i to like store deler. Smør den ene delen med rød pesto og den andre med grønn. Legg den ene delen oppå den andre, og rull deigen sammen. Skjær rullen i tynne skiver, og legg dem på en ovnsplate med bakepapir. Stek pestosnurrene i ovnen i 15 minutter.
2. Servering: Pynt pestosnurrene med basilikumblader, og server straks.


Trenger du tips til middag? Her er vår ukemeny
Brokkolisalat med bacon og løk
6 personer
Tid: 20 min
Ingredienser
600 g brokkoli
1 rødløk
200 g bacon i terninger
½ rød paprika
Dressing
½ dl olivenolje
2 ss hvitvinseddik
1 ss sukker
1. Skyll brokkolien, og skjær den i små buketter. Gi dem et kjapt oppkok i en kasserolle med kokende vann. Skrell rødløken, og skjær den i terninger. Stek baconterningene, og la løkterningene steke med til slutt, til de er blanke. Vend bacon og løk sammen med brokkoli i en skål. Rens paprikaen, og skjær den i terninger.
2. Dressing: Bland olje, eddik og sukker i en skål, og rør rundt til sukkeret er oppløst. Vend dressingen sammen med paprikaterningene og brokkolisalaten.

Grillspyd med svinefilet og chorizo
6 personer
Tid: 30 min
Marinering: Minst 2 timer, gjerne natten over
Ingredienser
500 g svinefilet
150 g chorizo
6 grillspyd
Marinade
1 fedd hvitløk
1 usprøytet sitron
1 liten håndfull persille
½ dl olivenolje

Denne sommerkosen kan gi deg en klekkelig bot
1. Marinade: Skrell og press hvitløken. Riv sitronskallet fint. Skyll og hakk persillen. Bland det hele sammen med olje i en skål.
2. Grillspyd: Fjern hinner og eventuelt fett fra svinefileten, og skjær den i passe biter. Vend kjøttet i marinaden, og la det trekke i minst 2 timer, gjerne natten over.
3. Skjær chorizoen i mindre biter. Træ vekselvis marinert svinekjøtt og chorizo på trespydene. Grill spydene på hagegrillen eller i grillpannen i et par minutter på hver side.
Spinatsalat med feta, reddik og krutonger
6 personer
Tid: 20 min
Ingredienser
300 g fersk spinat
2 ss balsamicoeddik
2 ss olivenolje
200 g reddiker
100 g feta
100 g ristede og saltede gresskarkjerner
200 g krutonger
1. Skyll og renn av spinaten, og vend den med eddik og olje i en bolle. Skyll reddikene, og skjær dem i tynne skiver, for eksempel på et mandolinjern. Vend dem i salaten sammen med smuldret feta, gresskarkjerner og krutonger.


Slik får du jordbærene til å holde lenger
Tomatdipp
6 personer
Tid: 15 min
Ovnstid: 1 time
Ingredienser
500 g tomater
1 fedd hvitløk
3 ss balsamicoeddik
1 ss honning
1 ts salt
1. Skru ovnen på 130°. Skyll tomatene, og skjær dem i båter. Skrell og press hvitløken. Vend tomatene med hvitløk, eddik, honning og salt i en bolle. Stek dem deretter i ovnen i 1 time, og la dem avkjøles. Mos de avkjølte tomatene til en jevn dipp.
Bringebæris med jordbær og hvit sjokolade
6 personer
Tid: 15 min
Ingredienser
1 liter vaniljeis
200 g bringebær
1 ss sukker
Til servering
500 g jordbær
200 g hvit sjokolade
1 håndfull mynte
1. Ta vaniljeisen ut av fryseren, og la den stå på kjøkkenbenken i 10 minutter, så den tiner litt. Skyll og tørk bringebærene, og bland dem med sukker, og rør dem deretter inn i den myke isen. Sett isen tilbake i fryseren til den er fast igjen.
2. Servering: Skyll jordbærene, og skjær dem i kvarte. Hakk sjokoladen grovt. Server kuler av bringebæris sammen med jordbær, sjokolade og mynteblader.
