Mat:

Rettene som gjør hele sommerfesten

Med disse godsakene på menyen kan du invitere til en herlig samling under sola for store og små.

MAT: Her får du inspirasjon til hva du kan servere gjestene i sommer! Foto: Inge Skovdal/Skovdalnordic.com
MAT: Her får du inspirasjon til hva du kan servere gjestene i sommer! Foto: Inge Skovdal/Skovdalnordic.com Vis mer
Publisert

Blåbærdrink med sitron

6 personer
Tid: 10 min

Ingredienser
1 usprøytet sitron
2 dl konsentrert blåbærsaft
2 ss sukker
4 dl club soda knust is
1 håndfull blåbær

Til servering
sitronmelisse

1. Press saften av sitronen. Bland sitronsaft, blåbærsaft og sukker i en kanne. Tilsett club soda og knust is. Skyll blåbærene, og bland dem i drinken.
2. Servering: Hell drinken i 6 glass, og pynt med sitronmelisse, og server.

Butterdeigssnurrer med pesto

6 personer
Tid: 15 min
Steketid: 15 min

Ingredienser
1 rull fersk butterdeig
2 ss rød pesto
2 ss grønn pesto

Til servering
basilikumblader

1. Skru ovnen på 170°. Rull ut butterdeigen, og skjær den i to like store deler. Smør den ene delen med rød pesto og den andre med grønn. Legg den ene delen oppå den andre, og rull deigen sammen. Skjær rullen i tynne skiver, og legg dem på en ovnsplate med bakepapir. Stek pestosnurrene i ovnen i 15 minutter.
2. Servering: Pynt pestosnurrene med basilikumblader, og server straks.

Ønsk velkommen med en leskende drikk uten alkohol, så kan også barna få. Og server det sammen med butterdeigssnurrer med pesto.
Ønsk velkommen med en leskende drikk uten alkohol, så kan også barna få. Og server det sammen med butterdeigssnurrer med pesto. Vis mer

Brokkolisalat med bacon og løk

6 personer
Tid: 20 min

Ingredienser
600 g brokkoli
1 rødløk
200 g bacon i terninger
½ rød paprika

Dressing
½ dl olivenolje
2 ss hvitvinseddik
1 ss sukker

1. Skyll brokkolien, og skjær den i små buketter. Gi dem et kjapt oppkok i en kasserolle med kokende vann. Skrell rødløken, og skjær den i terninger. Stek baconterningene, og la løkterningene steke med til slutt, til de er blanke. Vend bacon og løk sammen med brokkoli i en skål. Rens paprikaen, og skjær den i terninger.
2. Dressing: Bland olje, eddik og sukker i en skål, og rør rundt til sukkeret er oppløst. Vend dressingen sammen med paprikaterningene og brokkolisalaten.

Når du skal gi brokkolibukettene et raskt oppkok, skal du senke dem ned i kokende vann i noen få minutter, til de er møre, og umiddelbart helle kaldt vann over dem etterpå.
Når du skal gi brokkolibukettene et raskt oppkok, skal du senke dem ned i kokende vann i noen få minutter, til de er møre, og umiddelbart helle kaldt vann over dem etterpå. Vis mer

Grillspyd med svinefilet og chorizo

6 personer
Tid: 30 min
Marinering: Minst 2 timer, gjerne natten over

Ingredienser
500 g svinefilet
150 g chorizo
6 grillspyd

Marinade
1 fedd hvitløk
1 usprøytet sitron
1 liten håndfull persille
½ dl olivenolje

1. Marinade: Skrell og press hvitløken. Riv sitronskallet fint. Skyll og hakk persillen. Bland det hele sammen med olje i en skål.
2. Grillspyd: Fjern hinner og eventuelt fett fra svinefileten, og skjær den i passe biter. Vend kjøttet i marinaden, og la det trekke i minst 2 timer, gjerne natten over.
3. Skjær chorizoen i mindre biter. Træ vekselvis marinert svinekjøtt og chorizo på trespydene. Grill spydene på hagegrillen eller i grillpannen i et par minutter på hver side.

Spinatsalat med feta, reddik og krutonger

6 personer
Tid: 20 min

Ingredienser
300 g fersk spinat
2 ss balsamicoeddik
2 ss olivenolje
200 g reddiker
100 g feta
100 g ristede og saltede gresskarkjerner
200 g krutonger

1. Skyll og renn av spinaten, og vend den med eddik og olje i en bolle. Skyll reddikene, og skjær dem i tynne skiver, for eksempel på et mandolinjern. Vend dem i salaten sammen med smuldret feta, gresskarkjerner og krutonger.

Det ser ekstra festfint ut når du trær kjøttet på spyd, samtidig blir maten lettere å styre over varmen fra grillen. Tips! Spinatsalaten er en deilig sommersalat som passer godt til det meste.
Det ser ekstra festfint ut når du trær kjøttet på spyd, samtidig blir maten lettere å styre over varmen fra grillen. Tips! Spinatsalaten er en deilig sommersalat som passer godt til det meste. Vis mer

Tomatdipp

6 personer
Tid: 15 min
Ovnstid: 1 time

Ingredienser
500 g tomater
1 fedd hvitløk
3 ss balsamicoeddik
1 ss honning
1 ts salt

1. Skru ovnen på 130°. Skyll tomatene, og skjær dem i båter. Skrell og press hvitløken. Vend tomatene med hvitløk, eddik, honning og salt i en bolle. Stek dem deretter i ovnen i 1 time, og la dem avkjøles. Mos de avkjølte tomatene til en jevn dipp.

Bringebæris med jordbær og hvit sjokolade

6 personer
Tid: 15 min

Ingredienser
1 liter vaniljeis
200 g bringebær
1 ss sukker

Til servering
500 g jordbær
200 g hvit sjokolade
1 håndfull mynte

1. Ta vaniljeisen ut av fryseren, og la den stå på kjøkkenbenken i 10 minutter, så den tiner litt. Skyll og tørk bringebærene, og bland dem med sukker, og rør dem deretter inn i den myke isen. Sett isen tilbake i fryseren til den er fast igjen.
2. Servering: Skyll jordbærene, og skjær dem i kvarte. Hakk sjokoladen grovt. Server kuler av bringebæris sammen med jordbær, sjokolade og mynteblader.

Kjøp en god vaniljeis, og rør den sammen med bær og sjokolade, og vips har du en dessert som dette. Tips! Dette er en kjapp måte å gjøre isen ekstra elegant og god på.
Kjøp en god vaniljeis, og rør den sammen med bær og sjokolade, og vips har du en dessert som dette. Tips! Dette er en kjapp måte å gjøre isen ekstra elegant og god på. Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer