Oppskrift på ribbe

Ribba trenger ikke å være lik hver gang

Enten du vil prøve noe nytt eller gjøre det helt tradisjonelt: Her er ribbeoppskriftene.

KLASSISK JULERIBBE: Vi har samlet både tradisjonelle og utradisjonelle oppskrifter. Den tradisjonelle ribbeoppskriften er fra Ingrid Espelid Hovig og Eivind Hellstrøm. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
KLASSISK JULERIBBE: Vi har samlet både tradisjonelle og utradisjonelle oppskrifter. Den tradisjonelle ribbeoppskriften er fra Ingrid Espelid Hovig og Eivind Hellstrøm. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Hei hå, snart skal vi spise tre millioner kilo ribbe igjen.

Hvis ribbesteking er nytt for deg, så fortvil ikke. Oppskriftene vi har samlet her, er enkle. Noen generelle råd:

  • Ribba må være tint mange dager før du skal steke den. Gjerne fire dager.
  • Rut opp og gni inn med salt og pepper mange dager før steking.
  • Bruk lav varme og god tid når du skal steke ribba.
  • Gidder du ikke lese oppskrifter, så gjør du slik: Sett ovnen på 180 grader. Legg ribba i en form med litt vann. Stek ribba en time med svoren ned. Deretter steker du den én time til med svoren opp.

Hvis du har lyst til å gjøre litt mer ut av det, så sjekk oppskriftene under.

Her finner du flere måter å steke ribbe, og ikke minst tips til hvordan du kan bruke restene.

Viestads ribbe med appelsin

Dagbladets Andreas Viestad har skrevet denne oppskriften, som tar for seg klassisk tynnribbe med nye smaker.

Ribbe til forrett

Det ser kult ut, og er utrolig enkelt. Du tar en potetskive, og legger på ribbe - vel, nesten så enkelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.