Tid beregnet på denne retten: 30 minutter. Steketid: 20 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 1 pakke filodeig
- ½ dl olivenolje
- 1 ildfast form, 20x30 cm
- litt smør eller olje til formen
- bakepapir
Ricottafyll
- 80 g parmesan
- 1 lime, skallet
- 1 bunt persille
- 500 g ricotta
- 2 egg
- salt og nykvernet pepper
Topping
- 250 g cherrytomater
- 1 bunt brønnkarse

Slik gjør du:
1. Ricottafyll: Finriv parmesan og limeskall. Skyll og hakk persillen. Rør parmesan, limeskall, persille, ricotta og egg godt sammen i en bolle, og krydre med salt og pepper.
2. Sett ovnen på 200 grader. Smør en ildfast form med litt smør eller olje. Legg et ark filodeig på et stykke bakepapir, og pensle deigen med olivenolje. Legg et nytt ark filodeig oppå, og pensle med olivenolje. Fortsett til det ikke er mer filodeig igjen i pakken. Skjær bunken av filodeig i fire like store firkantede stykker, og legg dem ved siden av hverandre i den ildfaste formen. Disse fire bunkene utgjør nå hver sin tertebunn. Dytt kantene opp på hver tertebunn, og sett bunnene såpass tett at de holder hverandres kanter oppe.
3. Fordel ricottafyllet i de fire tertebunnene. Drypp med olivenolje, og stek tertene i ca. 20 minutter.
4. Topping: Skyll tomatene og halver dem, eller del dem i fire. Server tertene toppet med tomater og brønnkarse.
God middag!