Rød julekake med hvit glasur
Tid: 35 min
Hviletid: Minst 1 time
Ingredienser
115 g mykt smør
350 g sukker
1 ts vaniljesukker
3 egg
240 ml solsikkeolje
½ dl rød konditorfarge
350 g hvetemel
2 ss kakaopulver
1 ts natron
½ ts salt
2 dl skummet kulturmelk
2 springformer, 20 cm i diameter
Glasur
350 g kremost naturell
100 g mykt smør
350 g melis
1 ts vaniljesukker
2 ss melk
Pynt
50 g dronningmandler

Overrask barna med denne gøyale kaken!
Slik gjør du
1. Skru ovnen på 175°, og kle de to springformene med bakepapir. Pisk smør, sukker og vaniljesukker til en kremete konsistens i en skål med en elektrisk pisker. Pisk 1 egg i om gangen, og pisk deretter i olje og konditorfarge.
2. Rør meal, kakao, natron og salt sammen i en annen skål, og vend melblandingen i deigen vekselvis med skummet kulturmelk til deigen er jevn.
3. Fordel deigen i de 2 springformene, og stek bunnene i ovnen i 35 minutter, til de er gjennomstekte og gir etter ved et lett trykk. Ta dem ut, og la dem avkjøle helt på en rist.
4. Glasur: Pisk kremost og smør sammen i en skål med en elektrisk pisker. Tilsett melis, vaniljesukker og melk, og pisk glasuren så den blir kremete.
5. Ta bunnene ut av springformen, og skjær dem til på toppen så de blir flate. Legg den ene bunnen på et serveringsfat, og fordel et tykt lag med glasur på. Legg den andre bunnen oppå, og smør resten av glasuren på kakens sider og på toppen av kaken i et jevnt lag.
6. Dypp en palettkniv (bakekniv som brukes for å stryke til kremkaker) i varmt vann, og bruk den til å få sider og kanter glatte og pene. Sett kaken i kjøleskapet i minst 1 time.
7. Pynt: Hakk dronningmandlene grovt, og fordel dem på kaken.

Søte reinsdyrkjeks med sjokolade

Deilig festmeny med inspirasjon fra Danmark
