Quinoasalat

Rød quinoa med mozzarella, jordbær og skinke

Spekeskinke, persille og friske jordbær gjør seg godt i denne salaten!

JORDBÆR: Nei, da. Jordbær er ikke bare dessert. De fungerer utrolig bra i en middagssalat som dette. Foto: All Over Press
JORDBÆR: Nei, da. Jordbær er ikke bare dessert. De fungerer utrolig bra i en middagssalat som dette. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 175 g rød quinoa
  • 1 kule fersk mozzarella (125 g)
  • 6 jordbær
  • 1 liten bunt bredbladet persille
  • 1 rødløk
  • 12 skiver spekeskinke

Dressing

  • 1 ts mørk sirup
  • 1 ss mørk balsamicoeddik
  • 4 ss olivenolje
QUINOA: Quinoa-frøene er rike på stivelse, fett og protein og en mengde vitaminer og mineraler. Foto: All Over Press
QUINOA: Quinoa-frøene er rike på stivelse, fett og protein og en mengde vitaminer og mineraler. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skyll quinoaen grundig under kaldt vann i en sil. Hell deretter quinoaen i en kjele med dobbelt så mye vann, og kok den i 15 minutter. Skyll den kokte quinoaen med kaldt vann i en sil, og la den dryppe av. 
2. Skjær mozzarella og jordbær i mindre stykker, og bland det sammen med quinoaen i en bolle. Skyll persillen og finhakk den – du skal bruke ca. 5 ss hakket persille. Skrell rødløken og skjær den i tynne båter. Bland persille og rødløk i quinoasalaten. Rull hver skinkeskive sammen til en løs rull, og legg dem på toppen av salaten.
3. Dressing: Rør sammen sirup, balsamico og olivenolje. Drypp dressingen over salaten rett før servering.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer