RØDBETSUPPE: Gjør suppen litt ekstra spennende og smak til med den gode rotgrønnsaken. Foto: Columbus Leth
RØDBETSUPPE: Gjør suppen litt ekstra spennende og smak til med den gode rotgrønnsaken. Foto: Columbus Leth Vis mer

Hverdagsmat

Rødbetsuppe med sitronmelisse og bacon

Rødbetene får en rund og mild smak når de kokes.

Publisert

Tid beregnet på denne retten: 55 min
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 600 g rødbeter
  • 200 g poteter
  • olje til steking
  • 1 hvitløkfedd
  • 1 ts malte korianderfrø
  • 1 l grønnsakbuljong
  • salt og nykvernet pepper

Tilbehør

  • 100 g bacon i terninger
  • 1 dl crème fraîche, lett
  • 1 håndfull fersk sitronmelisse
  • grovt brød
TIPS: Erstatt crème frâiche med matyoughurt for et magrere alternativ Foto: Columbus Leth
TIPS: Erstatt crème frâiche med matyoughurt for et magrere alternativ Foto: Columbus Leth Vis mer

Slik gjør du:

1. Skrell og skyll rødbeter og poteter. Skjær dem i små terninger. Skrell og hakk hvitløken. Varm opp oljen i en kjele og fres rødbeter, poteter, hakket hvitløk og korianderfrø et par minutter.
2. Tilsett buljong og la grønnsakene småkoke under lokk ved svak varme i 30 minutter. Blend suppen med en blender, og smak til med salt og pepper.
3. Tilbehør: Sprøstek bacon i en stekepanne og legg det på et fettsugende papir. Server suppen med et bacondryss, crème fraîche, sitronmelisse og brød.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer