RØDBETSUPPE: Gjør suppen litt ekstra spennende og smak til med den gode rotgrønnsaken. Foto: Columbus Leth
RØDBETSUPPE: Gjør suppen litt ekstra spennende og smak til med den gode rotgrønnsaken. Foto: Columbus Leth
Hverdagsmat

Rødbetsuppe med sitronmelisse og bacon

Rødbetene får en rund og mild smak når de kokes.

Tid beregnet på denne retten: 55 min
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 600 g rødbeter
  • 200 g poteter
  • olje til steking
  • 1 hvitløkfedd
  • 1 ts malte korianderfrø
  • 1 l grønnsakbuljong
  • salt og nykvernet pepper

Tilbehør

  • 100 g bacon i terninger
  • 1 dl crème fraîche, lett
  • 1 håndfull fersk sitronmelisse
  • grovt brød
TIPS: Erstatt crème frâiche med matyoughurt for et magrere alternativ Foto: Columbus Leth
TIPS: Erstatt crème frâiche med matyoughurt for et magrere alternativ Foto: Columbus Leth Vis mer

Slik gjør du:

1. Skrell og skyll rødbeter og poteter. Skjær dem i små terninger. Skrell og hakk hvitløken. Varm opp oljen i en kjele og fres rødbeter, poteter, hakket hvitløk og korianderfrø et par minutter.
2. Tilsett buljong og la grønnsakene småkoke under lokk ved svak varme i 30 minutter. Blend suppen med en blender, og smak til med salt og pepper.
3. Tilbehør: Sprøstek bacon i en stekepanne og legg det på et fettsugende papir. Server suppen med et bacondryss, crème fraîche, sitronmelisse og brød.

Til forsiden