ENKELT: Rødspetteruller lager du på null tid! Foto: All Over Press
ENKELT: Rødspetteruller lager du på null tid! Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Rødspetteruller og quinoasalat med lime

Kjapp og enkel fiskerett med stil!

Tid beregnet på denne retten: 25 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften:  4

Ingredienser:

  • 8 rødspettefileter
  • 2 ss dijonsennep
  • 100 g grovt rugmel
  • smør og olivenolje til steking

Quinoasalat

  • 250 g quinoafrø
  • saft av 1 lime
  • 1 dl olivenolje
  • salt og nykvernet pepper
  • 1 agurk
  • 4 gulrøtter
  • 1 bunt bredbladet persille
FRØ: Guinoafrø, som vi bruker her, er et næringsrikt alternativ til ris og pasta. Foto: All Over Press
FRØ: Guinoafrø, som vi bruker her, er et næringsrikt alternativ til ris og pasta. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Smør filetene med sennep og rull dem sammen. Vend dem i grovt rugmel og stek dem i smør og olivenolje i en stekepanne i 2–3 minutter på hver side.

2. Quinoasalat: Hell quinoafrøene i en sil, og skyll dem grundig i kaldt rennende vann. Kok dem i en kjele med lettsaltet vann i 10–12 minutter. La den kokte quinoaen renne fra seg i en sil. Bland den med limesaft og olivenolje i en bolle og krydre med salt og pepper.

3. Skjær agurken i små terninger. Skrell gulrøttene, og grovriv dem. Finhakk persillen. Bland alt sammen med quinoaen og server som tilbehør til rødspettefiletene.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: