Pizza med rødbeter, sprø grønnkål og fetaost
4 porsjoner/ Tid: 40 min
Ingredienser:
- 25 g gjær
- 4 dl lunkent vann
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 1 ss olivenolje
- ca. 650 g hvetemel
- 1 ss olivenolje til steking
Rødbetsaus:
- 4 rødbeter, ca. 600 g
- 3 hvitløkbåter
- ½ dl olivenolje
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 neve frisk basilikum
- salt
- nykvernet pepper
Topping:
- 4 grønnkålstilker
- 2 ts olivenolje
- 100 g fetaost
- 100 g valnøtter
- 200 g sterk pølse
LES OGSÅ: Dårlig tid? Da er denne middagen noe for deg!
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 250°. Rør gjæren ut i vannet i en bolle. Tilsett salt, sukker og 1 ss olje og deretter melet litt etter litt til du kan begynne å elte pizzadeigen. Elt videre på et melstrødd bord til deigen blir smidig og myk. Pensle deigen med 1 ss olje, og la den heve i bollen i ca. 1 time til dobbel størrelse.
- Kok rødbetene hele og med skallet på i ca. 30 minutter til de er møre. Avkjøl lett, og dra av skallet.
- Kjør rødbeter, hvitløkbåter, olje, balsamicoeddik og basilikum i en food prosessor til en glatt saus. Smak til med salt og pepper.
- Kjevle deigen ut til to tynne pizzabunner på bordet. Legg bunnene på bakepapir på to stekeplater. Smør bunnene med pizzasausen.
- Skyll grønnkålen, og riv bladene av stilkene. Bland dem i olje, og fordel over pizzabunnen. Fordel smuldret fetaost, valnøtter og små biter pølse over pizzaene. Stek midt i ovnen i 10–15 minutter til bunnene er sprø.
LES OGSÅ: Til denne desserten trenger du kun to ingredienser!