ROSA PIZZA: Erstatt den klassiske tomatsausen med en rosa variant laget med ferske rødbeter. FOTO: Nina Malling
ROSA PIZZA: Erstatt den klassiske tomatsausen med en rosa variant laget med ferske rødbeter. FOTO: Nina Malling Vis mer

Pizza oppskrift:

Rosa pizza med rødbeter, sprø grønnkål og fetaost

Du kan også toppe pizzaen med chèvre i stedet for fetaost.

Publisert

Pizza med rødbeter, sprø grønnkål og fetaost

4 porsjoner/ Tid: 40 min

Ingredienser:

Rødbetsaus:

Topping:

LES OGSÅ: Dårlig tid? Da er denne middagen noe for deg!

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 250°. Rør gjæren ut i vannet i en bolle. Tilsett salt, sukker og 1 ss olje og deretter melet litt etter litt til du kan begynne å elte pizzadeigen. Elt videre på et melstrødd bord til deigen blir smidig og myk. Pensle deigen med 1 ss olje, og la den heve i bollen i ca. 1 time til dobbel størrelse.
  2. Kok rødbetene hele og med skallet på i ca. 30 minutter til de er møre. Avkjøl lett, og dra av skallet.
  3. Kjør rødbeter, hvitløkbåter, olje, balsamicoeddik og basilikum i en food prosessor til en glatt saus. Smak til med salt og pepper.
  4. Kjevle deigen ut til to tynne pizzabunner på bordet. Legg bunnene på bakepapir på to stekeplater. Smør bunnene med pizzasausen.
  5. Skyll grønnkålen, og riv bladene av stilkene. Bland dem i olje, og fordel over pizzabunnen. Fordel smuldret fetaost, valnøtter og små biter pølse over pizzaene. Stek midt i ovnen i 10–15 minutter til bunnene er sprø.

LES OGSÅ: Til denne desserten trenger du kun to ingredienser!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer