Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 2 poteter
- 1 gulrot
- 1 rødbete
- 1 liten håndfull persille
- salt og nykvernet pepper
- olje til steking
- 12 vaktelegg
Tilbehør
- Tynne skiver røkt laks, kveite eller skinke
- 2 håndfuller ertespirer eller brønnkarse

Slik gjør du:
1. Skrell og grovriv alle rotfruktene. Pakk dem inn i et kjøkkenhåndkle, og vri ut så mye væske som mulig. Skyll og hakk persillen, og bland persille og nykvernet pepper sammen med rotfruktene.
2. Varm opp en stor, eller to små, stekepanner med et tynt lag olje. Legg røttene i pannen i 8 håndfuller og klem dem litt flate. Stek dem sprø på begge sider. Legg de ferdige rotfruktrøstiene på et bakepapir og dryss med salt.
3. Slå vakteleggene ut i en kopp. Stek dem i litt olje i stekepannen til hviten så vidt stivner.
4. Anrett 1–2 røsti med speilegg, krydderurter og et par skiver røkt laks, kveite eller skinke. Pynt med ertespirer eller brønnkarse.
God middag!