DEILIG FISK: Rugmelsstekt makrell er kjempegodt! Foto: All Over Press
DEILIG FISK: Rugmelsstekt makrell er kjempegodt! Foto: All Over Press Vis mer

Mat

Rugmelsstekt makrell med brunet smør

Gled deg til ukens fiskerett!

Publisert

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2 

Ingredienser:

Tips: Du kan også bruke sild eller regnbueørret i stedet for makrell.

Brunet smør

 

Tilbehør

LUKSUS: Brunet smør er en deilig luksus. Det er enkelt å få til og smaker av nøtter og ordentlig smør! Foto: All Over Press
LUKSUS: Brunet smør er en deilig luksus. Det er enkelt å få til og smaker av nøtter og ordentlig smør! Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Sjekk filetene for bein, klapp dem tørre med kjøkkenpapir, og vend dem i rugmel. Stek dem i olje og smør rett før servering, og krydre med salt.

2. Ha smøret i en liten kasserolle, og la det bli brunt. Knip endene av bønnene, og damp bønnene i saltet vann i 3‒5 minutter. Skyll dem i kaldt vann.

3. Rør honning sammen med eddik, olje, kapers og løk til kapersvinaigrette. Server de stekte makrellene med vinaigretten, grønne bønner og poteter med brunet smør.

 

God middag!

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer