DEILIG FISK: Rugmelsstekt makrell er kjempegodt! Foto: All Over Press
DEILIG FISK: Rugmelsstekt makrell er kjempegodt! Foto: All Over Press Vis mer

Mat

Rugmelsstekt makrell med brunet smør

Gled deg til ukens fiskerett!

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2 

Ingredienser:

  • 2 makrellfileter
  • rugmel
  • smør og olje til steking
  • salt

Tips: Du kan også bruke sild eller regnbueørret i stedet for makrell.

Brunet smør

  • 100 g smør

 

Tilbehør

  • 200 g grønne bønner
  • salt
  • 1 ss flytende honning
  • 3 ss eplesidereddik
  • 2 ss olivenolje
  • 3 ss kapers
  • 1 lille rødløk i båter
  • 500 g kokte poteter
LUKSUS: Brunet smør er en deilig luksus. Det er enkelt å få til og smaker av nøtter og ordentlig smør! Foto: All Over Press
LUKSUS: Brunet smør er en deilig luksus. Det er enkelt å få til og smaker av nøtter og ordentlig smør! Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Sjekk filetene for bein, klapp dem tørre med kjøkkenpapir, og vend dem i rugmel. Stek dem i olje og smør rett før servering, og krydre med salt.

2. Ha smøret i en liten kasserolle, og la det bli brunt. Knip endene av bønnene, og damp bønnene i saltet vann i 3‒5 minutter. Skyll dem i kaldt vann.

3. Rør honning sammen med eddik, olje, kapers og løk til kapersvinaigrette. Server de stekte makrellene med vinaigretten, grønne bønner og poteter med brunet smør.

 

God middag!

 

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: