Tid beregnet på denne retten: SlowfoodAntall porsjoner i denne oppskriften: Nok til 4 personer. Inviter gjester, ellerspis restene i løpet av helgen.
Ingredienser:
- 1 slagside av svin, ca. 1,2 kg
- 100 g tørkede aprikoser
- 12 salvieblader
- salt og pepper
- kjøttsnor
- olje til steking
Kålrabi
- 1 kålrabi
- salt
- ¼ dl sitronsaft
- 2 ss flytende honning
- ½ dl olivenolje
- 1 purre i tynne skiver
- 1 håndfull persille, hakket
- eventuelt salat
Slik gjør du:
1. Fjern noe av fettet på slagsiden hvis det er mye av det, men ta for all del ikke bort alt. Bank eventuelt kjøttet lett med en kjøtthammer, slik at den blir jevnt tykk over det hele.2. Hakk aprikoser og salvieblader, og legg begge deler på slagsiden. Krydre med salt og pepper, og rull kjøttet stramt sammen til en liten stek. Bind den sammen med kjøttsnor og brun den i olje i en varm gryte. Tilsett ½ liter vann, og legg på lokk. La kjøttet steke i 1½‒2 timer – sjekk jevnlig at det er vann i bunnen, og snu steken med jevne mellomrom. Tilsett mer vann om nødvendig.3. Skrell kålrabien, og skjær den i 1½ cm store terninger. Ha kålrabien i en gryte, og hell over vann så det så vidt dekker. Tilsett salt, og damp kålrabien i 10‒15 minutter eller til den er mør, men ikke ihjelkokt. Hell av vannet. Rør sammen sitronsaft, honning og olivenolje, og vend kålrabien sammen med dressing, purre og persille. Smak til med salt. Server skiver av rullestek med kålrabi og ev. en god salat.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger