Dessert:

Rund og god

Prøv denne oppskriften på en saftig gresskarkake i rundform.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Gresskarkake med sitronglasur

4 porsjonerTid: 25 minSteketid: 40 min

Ingredienser200 g mykt smør200 g brunt sukker5 egg250 g hvetemel2 ts bakepulver1 ts malt ingefær1 ts malt kanel250 g hokkaidogresskar100 g korinterrundform, 25 cm i diametersmør til formen

Pynt150 g melis1 ½ ts sitronsaftev. spiselige blomster

1. Skru ovnen på 180°. Pisk smør og brunt sukker lett og luftig i en skål med en elek­trisk pisker. Tilsett eggene, 1 om gangen, og rør godt mellom hvert egg.2. Rør hvetemel, bakepulver, ingefær og kanel sammen i en annen skål, og sikt det i eggeblandingen. Rør deigen sammen til den er helt glatt. Skrell gresskaret, og riv det grovt på et rivjern. Vend det revne gresskaret i deigen sammen med korinter.3. Hell deigen i en smurt rund­form, og stek den i ­ovnen i ca. 40 minutter. Sjekk at den er ferdig ved å stikke et grillspyd, eller en skarp kniv, i kaken. Sitter det ikke igjen deig på det, er den ferdig. Avkjøl kaken på en rist, og vend den ut av formen.4. Pynt: Rør melis og sitronsaft sammen i en skål, og pynt kaken med glasuren. Dryss eventuelt fine, spiselige blomster over – og server.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer