Muffins:

Runde & gode

Disse små muffinsene er superlette å lage. Ikke tar det lang tid heller.

FOTO: Winnie Methman
FOTO: Winnie Methman Vis mer
Publisert

Kokosmuffins med blåbær

Tid: 20 minutter
Steketid: 20 minutter
Antall: 6 stk.

Ingredienser

  • 1 usprøytet sitron
  • 1 vaniljestang
  • 100 g kokosmel
  • 40 g hvetemel
  • 1 knivspiss salt
  • 50 g smør
  • 1 egg
  • 50 g sukker
  • 50 g frosne blåbær
  • 6 muffinsformer av papir

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 150 °. Finriv skallet av sitronen. Flekk vaniljestangen, og skrap ut frøene. Bland sitronskall, vaniljefrø, kokosmel, mel og salt i en bolle.
  2. Smelt smøret i en kasserolle, og rør det inn i kokosblandingen med en slikkepott.
  3. Pisk egg og sukker sammen i en bolle med en elektrisk pisker til det er lyst og luftig. Vend deretter kokosblandingen i med en slikkepott.
  4. Vend de frosne bærene i deigen. Fordel deigen i muffinsformene, og stek kakene i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gylne og fine på toppen. Sett gjerne papirmuffinsformene i en fast muffinsform av metall eller silikon.
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer