FOTO: Winnie Methmann
FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Dessert:

Så fin, så god!

Pistasjnøtter gir bunnen på denne ostekaken det lille ekstra.

Ostekake med pistasjnøtter og bringebær

Tid: 25 minutter
Steketid: 10 minutter
Kjøletid: 2–3 timer

Ingredienser
200 g Digestive-kjeks
100 g usaltede pistasjnøtter uten skall
50 g sukker
125 g smør
1 springform, ca. 22 cm i diameter
smør til formen

Bringebær-ostekrem
4 gelatinplater
400 g kremost naturell
50 g melis
2 dl bringebærsyltetøy
1 usprøytet sitron
2 ½ dl kremfløte

Pynt
125 g friske bringebær

1. Sett ovnen på 175 °. Kle bunnen av springformen med bakepapir. Knus kjeks, pistasjnøtter og sukker i en food-processor. Smelt smøret på svak varme, og rør det sammen med kjeksblandingen.
2. Fordel kjeksmassen jevnt i bunnen av springformen, og press den godt sammen. Stek bunnen i ovnen i 10 minutter, til den er fint gyllen, og la den deretter kjøle helt av.
3. Bringebær-ostekrem: Legg gelatin i bløtt i kaldt vann i 10 minutter. Rør kremost, melis, bringebærsyltetøy og finrevet sitronskall sammen i en skål.
4. Pisk fløten til krem i en annen skål. Vend krem og kremostblandingen sammen med en slikkepott. Ta gelatinen opp av vannet, og smelt den sammen med 3 ss av ostekremen i en kasserolle på svak varme.
5. Vend deretter forsiktig gelatinblandingen i ostekremen. Fordel kremen over på den kalde kjeksbunnen. Sett formen i kjøleskapet i 2–3 timer, til ostekremen har satt seg. 6. Legg bringebær rundt kanten på ostekaken rett før servering.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: