Dessert:

Så fin, så god!

Pistasjnøtter gir bunnen på denne ostekaken det lille ekstra.

FOTO: Winnie Methmann
FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Publisert

Ostekake med pistasjnøtter og bringebær

Tid: 25 minutter
Steketid: 10 minutter
Kjøletid: 2–3 timer

Ingredienser
200 g Digestive-kjeks
100 g usaltede pistasjnøtter uten skall
50 g sukker
125 g smør
1 springform, ca. 22 cm i diameter
smør til formen

Bringebær-ostekrem
4 gelatinplater
400 g kremost naturell
50 g melis
2 dl bringebærsyltetøy
1 usprøytet sitron
2 ½ dl kremfløte

Pynt
125 g friske bringebær

1. Sett ovnen på 175 °. Kle bunnen av springformen med bakepapir. Knus kjeks, pistasjnøtter og sukker i en food-processor. Smelt smøret på svak varme, og rør det sammen med kjeksblandingen.
2. Fordel kjeksmassen jevnt i bunnen av springformen, og press den godt sammen. Stek bunnen i ovnen i 10 minutter, til den er fint gyllen, og la den deretter kjøle helt av.
3. Bringebær-ostekrem: Legg gelatin i bløtt i kaldt vann i 10 minutter. Rør kremost, melis, bringebærsyltetøy og finrevet sitronskall sammen i en skål.
4. Pisk fløten til krem i en annen skål. Vend krem og kremostblandingen sammen med en slikkepott. Ta gelatinen opp av vannet, og smelt den sammen med 3 ss av ostekremen i en kasserolle på svak varme.
5. Vend deretter forsiktig gelatinblandingen i ostekremen. Fordel kremen over på den kalde kjeksbunnen. Sett formen i kjøleskapet i 2–3 timer, til ostekremen har satt seg. 6. Legg bringebær rundt kanten på ostekaken rett før servering.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer