Ostekake med pistasjnøtter og bringebær
Tid: 25 minutterSteketid: 10 minutterKjøletid: 2–3 timer
Ingredienser200 g Digestive-kjeks100 g usaltede pistasjnøtter uten skall50 g sukker125 g smør1 springform, ca. 22 cm i diametersmør til formen
Bringebær-ostekrem4 gelatinplater400 g kremost naturell50 g melis2 dl bringebærsyltetøy1 usprøytet sitron2 ½ dl kremfløte
Pynt125 g friske bringebær
1. Sett ovnen på 175 °. Kle bunnen av springformen med bakepapir. Knus kjeks, pistasjnøtter og sukker i en food-processor. Smelt smøret på svak varme, og rør det sammen med kjeksblandingen.2. Fordel kjeksmassen jevnt i bunnen av springformen, og press den godt sammen. Stek bunnen i ovnen i 10 minutter, til den er fint gyllen, og la den deretter kjøle helt av.3. Bringebær-ostekrem: Legg gelatin i bløtt i kaldt vann i 10 minutter. Rør kremost, melis, bringebærsyltetøy og finrevet sitronskall sammen i en skål.4. Pisk fløten til krem i en annen skål. Vend krem og kremostblandingen sammen med en slikkepott. Ta gelatinen opp av vannet, og smelt den sammen med 3 ss av ostekremen i en kasserolle på svak varme.5. Vend deretter forsiktig gelatinblandingen i ostekremen. Fordel kremen over på den kalde kjeksbunnen. Sett formen i kjøleskapet i 2–3 timer, til ostekremen har satt seg. 6. Legg bringebær rundt kanten på ostekaken rett før servering.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger