Juice med fennikel og mynte
Til 2 glass
Tid: 20 min
Ingredienser
½ fennikel
2 epler
1 agurk
4 cm frisk ingefær
300 g ananas
½ sitron
1 håndfull frisk mynte
1 dl vann
1. Rens fennikelen, og skjær den i mindre biter. Kast stilken. Skyll epler og agurk, og skjær dem i små terninger. Skrell og riv ingefær fint.
2. Skjær skallet av ananasen, og skjær fruktkjøttet i små terninger – unngå den harde stammen i midten.
3. Press saften fra sitronen i en liten skål, og skyll og tørk myntebladene.
4. Ha alle ingrediensene i en blender (spar et par myntekvister til pynt). Det er en god idé å ha vann og ananas i bunnen.
5. Kjør til juicens konsistens er flytende og glatt. Tilsett eventuelt litt mer vann hvis kniven i blenderen har vanskelig for å få tak. Hell juicen i 2 glass, og server.


Lyst på suppe? Her er tre deilige oppskrifter
Turmeric golden milk med chili og kanel
Til 2 glass
Tid: 15 min
Ingredienser
20 mandler
1 ts gurkemeiepulver
¼ frisk rød chili
¼ ts malt kanel
1 dl vann
1 ts bipollen f.eks. fra Urtekram, fås i helsekost (kan erstattes av agavesirup)
1. Legg mandler i en skål med vann, og kok dem i mikrobølgeovn i 1–1 ½ minutt. Fordel mandlene i et rent kjøkkenhåndkle, og gni hinnen av.
2. Skyll chilien, og skjær den i skiver. Kast kjernene.
3. Kjør mandler, gurkemeie, kanel og vann i en blender. Tilsett chili, og kjør til massen er glatt.
4. Fordel drikken i 2 glass. Hell litt kokende vann over til smaksstyrken er slik du ønsker den. Topp med bipollen.

Frokostsmoothie med spinat
Til 2 glass
Tid: 15 min
Ingredienser
2 bananer (gjerne frosne)
2 håndfuller kruspersille
75 g spinat
1 dl tørkede tranebær
1 dl mandler
3 dl havregryn
4 dl melk
1. Skrell bananene, og skjær dem i skiver. Skyll persillen grundig.
2. Ha alle ingrediensene i en blender, og kjør til konsistensen er glatt. Tilsett eventuelt mer melk hvis smoothien skal være mer flytende.
3. Hell smoothien i 2 glass eller kopper som kan tas med på farten.

Hjemmelaget ingefærsodavann
Til 1 flaske
Tid: 10 min
Trekketid: 15 min
Ingredienser
80 g frisk ingefær
1 usprøytet sitron
1 dl vann
1 ts agavesirup
1 l kullsyreholdig vann, f.eks. farris
1. Skrell og skjær ingefær i mindre biter. Kjør ingefær og litt vann i en skål med en stavmikser.
2. Skjær skallet av sitronen med en skarp kniv, unngå den hvite, bitre hinnen. Legg sitronskallet i skålen med ingefæren.
3. Press sitronen, og hell ca. 2 ss sitronsaft og 1 dl vann i skålen. Dekk skålen til med plastfolie, og la den trekke i kjøleskap i 15 minutter.
4. Sikt ingefærblandingen igjennom en fin sikt eller et kaffefilter ned i en skål. Smak til med sirup og eventuelt litt mer sitronsaft.
5. Hell ingefærblandingen i en flaske, og oppbevar den i kjøleskapet til den skal serveres.
6. Bland ca. 1 dl ingefærkonsentrat med 2 ½ dl kullsyreholdig vann, og server.

Kaken for deg som elsker hvit sjokolade, bringebær og lakris!

Hasselnøttmelk med bringebær
Til 1 flaske
Tid: 20 min
Ingredienser
100 g hasselnøttkjerner
7 friske dadler
¼ ts vaniljepulver
3 dl vann
225 g bringebær, gjerne frosne
1. Rist hasselnøttene i en tørr panne, til hinnen begynner å løsne. Fordel hasselnøttene i et rent kjøkkenhåndkle, og gni så hinnen faller av.
2. Ta ut steinene fra dadlene, og ha dem i en blender sammen med hasselnøtter, vaniljepulver og vann, og kjør det til en ensartet masse. 3. Hell drikken gjennom en fin sikt, og hell den i en flaske. Drikken kan holde seg frisk i kjøleskapet i ca. 3 dager.
4. Bruker du frosne bringebær, skal du koke dem i 2 minutter, og la dem avkjøles helt. Ha dem i en blender sammen med hasselnøttmelken, og kjør så det blandes godt. Hell drikken i glass, og server straks.

Grønn powergreenie med grønnkål og ananas
Til 4 glass
Tid: 20 min
Ingredienser
2 epler
½ squash
1 grønn paprika
125 g frisk grønnkål
1 håndfull kruspersille
1 sitron
300 g ananas
1 dl vann
175 g spinat, frossen
1. Skyll epler, squash og paprika, og skjær dem i mindre biter. Ribb grønnkålen, og skyll grønnkålbladene. Skyll persillen, og press sitronen.
2. Skjær skallet av ananasen, og skjær fruktkjøttet i små terninger – unngå den harde stammen i midten.
3. Ha ananas, epler og vann i en blender, og kjør til det får en flytende konsistens. Tilsett squash, paprika, grønnkål, persille, sitronsaft og spinat, og kjør til konsistensen er glatt og flytende.
4. Fordel drikken i 4 glass, og nyt den straks – eller hell den i en flaske, og sett den i kjøleskapet
