Oppskrifter:

Så sunt og så godt!

Slik kan du få i deg friske og fargerike vitaminer i flytende form.

Juice med fennikel og mynte. FOTO: Maria Tegner
Juice med fennikel og mynte. FOTO: Maria Tegner Vis mer
Publisert

Juice med fennikel og mynte

Til 2 glass
Tid: 20 min

Ingredienser
½ fennikel
2 epler
1 agurk
4 cm frisk ingefær
300 g ananas
½ sitron
1 håndfull frisk mynte
1 dl vann

1. Rens fennikelen, og skjær den i mindre biter. Kast stilken. Skyll epler og agurk, og skjær dem i små terninger. Skrell og riv ingefær fint.
2. Skjær skallet av ananasen, og skjær fruktkjøttet i små terninger – unngå den harde stammen i midten.
3. Press saften fra sitronen i en liten skål, og skyll og tørk myntebladene.
4. Ha alle ingrediensene i en blender (spar et par myntekvister til pynt). Det er en god idé å ha vann og ananas i bunnen.
5. Kjør til juicens konsistens er flytende og glatt. Tilsett eventuelt litt mer vann hvis kniven i blenderen har vanskelig for å få tak. Hell juicen i 2 glass, og server.

Hvorfor ikke prøve å erstatte ettermiddagskaffen med en naturlig oppkvikkende juice fylt med sunne herligheter? FOTO: Maria Tegner
Hvorfor ikke prøve å erstatte ettermiddagskaffen med en naturlig oppkvikkende juice fylt med sunne herligheter? FOTO: Maria Tegner Vis mer

Turmeric golden milk med chili og kanel

Til 2 glass
Tid: 15 min

Ingredienser
20 mandler
1 ts gurkemeiepulver
¼ frisk rød chili
¼ ts malt kanel
1 dl vann
1 ts bipollen f.eks. fra Urtekram, fås i helsekost (kan erstattes av agavesirup)

1. Legg mandler i en skål med vann, og kok dem i mikrobølgeovn i 1–1 ½ minutt. Fordel mandlene i et rent kjøkkenhåndkle, og gni hinnen av.
2. Skyll chilien, og skjær den i skiver. Kast kjernene.
3. Kjør mandler, gurkemeie, kanel og vann i en blender. Tilsett chili, og kjør til massen er glatt.
4. Fordel drikken i 2 glass. Hell litt kokende vann over til smaksstyrken er slik du ønsker den. Topp med bipollen.

Denne teen er frisk, sterk og varmende. Tips! Får du tak i frisk gurkemeie, kan du i stedet for pulver bruke 10 gram gurkemeierot, skrelt og skåret i små biter. FOTO: Maria Tegner
Denne teen er frisk, sterk og varmende. Tips! Får du tak i frisk gurkemeie, kan du i stedet for pulver bruke 10 gram gurkemeierot, skrelt og skåret i små biter. FOTO: Maria Tegner Vis mer

Frokostsmoothie med spinat

Til 2 glass
Tid: 15 min

Ingredienser
2 bananer (gjerne frosne)
2 håndfuller kruspersille
75 g spinat
1 dl tørkede tranebær
1 dl mandler
3 dl havregryn
4 dl melk

1. Skrell bananene, og skjær dem i skiver. Skyll persillen grundig.
2. Ha alle ingrediensene i en blender, og kjør til konsistensen er glatt. Tilsett eventuelt mer melk hvis smoothien skal være mer flytende.
3. Hell smoothien i 2 glass eller kopper som kan tas med på farten.

Denne frokostsmoothien lager du raskt, og er fin til å ta med på farten. FOTO: Maria Tegner
Denne frokostsmoothien lager du raskt, og er fin til å ta med på farten. FOTO: Maria Tegner Vis mer

Hjemmelaget ingefærsodavann

Til 1 flaske
Tid: 10 min
Trekketid: 15 min

Ingredienser
80 g frisk ingefær
1 usprøytet sitron
1 dl vann
1 ts agavesirup
1 l kullsyreholdig vann, f.eks. farris

1. Skrell og skjær ingefær i mindre biter. Kjør ingefær og litt vann i en skål med en stavmikser.
2. Skjær skallet av sitronen med en skarp kniv, unngå den hvite, bitre hinnen. Legg sitronskallet i skålen med ingefæren.
3. Press sitronen, og hell ca. 2 ss sitronsaft og 1 dl vann i skålen. Dekk skålen til med plastfolie, og la den trekke i kjøleskap i 15 minutter.
4. Sikt ingefærblandingen igjennom en fin sikt eller et kaffefilter ned i en skål. Smak til med sirup og eventuelt litt mer sitronsaft.
5. Hell ingefærblandingen i en flaske, og oppbevar den i kjøleskapet til den skal serveres.
6. Bland ca. 1 dl ingefærkonsentrat med 2 ½ dl kullsyreholdig vann, og server.

Ingefærsodavannet er lett å lage og kan holde seg i kjøleskapet i opptil 6 dager, slik at det alltid er en forfriskning klar når tørsten melder seg. FOTO: Maria Tegner
Ingefærsodavannet er lett å lage og kan holde seg i kjøleskapet i opptil 6 dager, slik at det alltid er en forfriskning klar når tørsten melder seg. FOTO: Maria Tegner Vis mer

Hasselnøttmelk med bringebær

Til 1 flaske
Tid: 20 min

Ingredienser
100 g hasselnøttkjerner
7 friske dadler
¼ ts vaniljepulver
3 dl vann
225 g bringebær, gjerne frosne

1. Rist hasselnøttene i en tørr panne, til hinnen begynner å løsne. Fordel hasselnøttene i et rent kjøkkenhåndkle, og gni så hinnen faller av.
2. Ta ut steinene fra dadlene, og ha dem i en blender sammen med hasselnøtter, vaniljepulver og vann, og kjør det til en ensartet masse. 3. Hell drikken gjennom en fin sikt, og hell den i en flaske. Drikken kan holde seg frisk i kjøleskapet i ca. 3 dager.
4. Bruker du frosne bringebær, skal du koke dem i 2 minutter, og la dem avkjøles helt. Ha dem i en blender sammen med hasselnøttmelken, og kjør så det blandes godt. Hell drikken i glass, og server straks.

Fløyelsmyk og nougataktig melk laget på hasselnøtter smaker nesten som en dessert, særlig når den blendes med syrlige bær. FOTO: Maria Tegner
Fløyelsmyk og nougataktig melk laget på hasselnøtter smaker nesten som en dessert, særlig når den blendes med syrlige bær. FOTO: Maria Tegner Vis mer

Grønn powergreenie med grønnkål og ananas

Til 4 glass
Tid: 20 min

Ingredienser
2 epler
½ squash
1 grønn paprika
125 g frisk grønnkål
1 håndfull kruspersille
1 sitron
300 g ananas
1 dl vann
175 g spinat, frossen

1. Skyll epler, squash og paprika, og skjær dem i mindre biter. Ribb grønnkålen, og skyll grønnkålbladene. Skyll persillen, og press sitronen.
2. Skjær skallet av ananasen, og skjær fruktkjøttet i små terninger – unngå den harde stammen i midten.
3. Ha ananas, epler og vann i en blender, og kjør til det får en flytende konsistens. Tilsett squash, paprika, grønnkål, persille, sitronsaft og spinat, og kjør til konsistensen er glatt og flytende.
4. Fordel drikken i 4 glass, og nyt den straks – eller hell den i en flaske, og sett den i kjøleskapet

Fargen grønn sies å være god for øynene. I så fall får du supersyn av denne drikken, som er klar på null komma niks og kan holde seg i kjøleskap i 2 dager. FOTO: Maria Tegner
Fargen grønn sies å være god for øynene. I så fall får du supersyn av denne drikken, som er klar på null komma niks og kan holde seg i kjøleskap i 2 dager. FOTO: Maria Tegner Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer