Oppskrift:

Saftig blåbærkake

Blåbær og sitron er et godt makkerpar. Her møtes de i en saftig kake som egner seg godt til ettermiddagsteen eller et glass iskald limonade.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Blåbærkake med sitronglasur

8 stykker
Tid: 20 min
Steketid: 30 min

Ingredienser

  • 125 g hvetemel
  • 115 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • ¼ ts salt
  • 1 usprøytet sitron
  • 2 egg
  • 115 g mykt smør
  • 2 ss helmelk
  • 125 g blåbær (ev. frosne)
  • 1 firkantet bakeform, 20 × 20 cm

Sitronglasur

  • 100 g melis
  • 4 ss sitronsaft

Til servering

  • 100 g friske blåbær

Slik gjør du:

  1. Varm ovnen opp til 170°, og legg bake-­papir i bake­formen. Bland mel, sukker, vaniljesukker, bake­pulver og salt i en bolle. Riv sitronskallet fint, og press saften (som du sparer til senere). Lag en fordypning i mel-­blandingen, og hell sitronskall, egg, smør og melk ned i fordypningen. Elt deigen sammen med en kjøkkenmaskin i 1–2 minutter, til den er ensartet. Vend blåbær i deigen.
  2. Fordel deigen i bakeformen, og stek kaken i 25–30 minutter, til den er gjennom­stekt. Ta kaken ut av ovnen, og prikk hull i overflaten med en gaffel. Drypp halv­parten av sitronsaften utover den varme kaken. Avkjøl deretter kaken.
  3. Sitronglasur: Rør melis og resten av sitronsaften sammen i en skål til det blir en jevn glasur (kanskje trenger du ikke å bruke all sitronsaften).
  4. Servering: Skjær kaken i firkanter, og anrett dem på et fat. Drypp glasur over, og server med friske blåbær.
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer