GLUTENFRI GULROTKAKE: Fyll gjerne ostekremen i en sprøytepose med roseformet tut, og sprøyt den ut i små rosetopper. FOTO: Winnie Methmann
GLUTENFRI GULROTKAKE: Fyll gjerne ostekremen i en sprøytepose med roseformet tut, og sprøyt den ut i små rosetopper. FOTO: Winnie Methmann
Glutenfri gulrotkake:

Saftig gulrotkake uten gluten og sukker

Denne fantastiske godbiten blir garantert en suksess på dessertbordet.

Gulrotkake med mandelmel

8–10 stykker / Tid: 35 min / Steketid: 50 min

Ingredienser:

  • 3 egg
  • 100 g gulrøtter
  • 4 ss lønnesirup
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 50 g smør + litt smør til formen
  • 75 g valnøttkjerner
  • 150 g mandelmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl rosiner

Til glasuren:

  • 200 g fløteost naturell
  • 200 g gresk yoghurt
  • 2 ss ahornsirup
  • skallet av 1 usprøytet sitron
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts vaniljepulver

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 °. Dekk bunnen av springformen med bakepapir, og smør sidene med smør.
  2. Del eggene i plommer og hviter. Skrell og riv gulrøttene. Bruk en gaffel, og rør eggeplommer sammen med gulrøtter, lønnesirup, sitronsaft, vaniljesukker og kanel i en bolle.
  3. Smelt smøret, og rør det i deigen. Hakk valnøttene. Rør valnøtter, mandelmel, bakepulver og rosiner i deigen. Pisk eggehvitene stive med en stavmikser, og vend dem forsiktig i deigen. Fordel deigen i springformen, og stek kaken i ovnen i 50 minutter. La den kjøle helt av.
  4. Ostekrem: Pisk alle ingrediensene til ostkremen sammen til en jevn masse, og fordel den på den avkjølte kaken før servering.

LES OGSÅ: Husk dette når du baker glutenfritt

Til forsiden