
Spiser du hamburgere som er rosa i midten?
Hamburger med ost
4 porsjoner
Dette trenger du:
- 500 g karbonadedeig
- 1 egg
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
Hvitløkmajones:
- 1 hvitløkfedd
- 8 ss majones
Til servering:
- 2 søte paprika
- 8 skiver bacon
- 2 små tomater
- salatblad
- 1 rødløk
- 4 hamburgerbrød
- 4 skiver blåmuggost
- ½ knippe bredbladet persille
- 4 tynne trespidd
Slik gjør du:
- Bland revet hvitløk med majonesen.
- Plasser paprika i 225 ° varm ovn med grillelementet på. Stek til skallet er svart. La de siden ligge til avkjøling i en plastpose i 15 min. Dra av skallet ved hjelp av en liten kniv. Del paprika i mindre biter, og ta bort kjernene.
- Stek baconet sprøtt. La det renne av på kjøkkenpapir. Skive tomatene, og skyll salaten. Skrell løken, og skjær i tynne ringer.
- Bland farsen med egg, salt og pepper. Form til 4 burgere. Grill burgerne.
- Varm brødet på grillen eller i ovnen. Smør dem med hvitløkmajonesen. Fyll opp med salat, tomat, burgere, ost, løk, paprika, bacon og persille. Topp med brødlokket, og stikk et lite grillspyd igjennom. Server med søtpotetfries.
LES OGSÅ: Glem sushi - nå er det poké som gjelder!

Søtpotetfries
4–6 porsjoner
Dette trenger du:
- 1 stor søtpotet, ca. 400 g
- 3–4 gulrøtter
- 2 ss oliven- eller rapsolje
- flaksalt og pepper
Slik gjør du:
- Varm ovnen til 200 °.
- Skrubb potetene, og skrell gulrøttene. Skjær rotfruktene i tynne staver. Skyll stavene i kaldt vann, og tørk dem forsiktig med et rent håndkle.
- Fordel stavene på en bakeplate kledd med bakepapir. Drypp oljen over. Salte og pepre. Sett inn i ovnen, og bak til stavene er sprø, ca. 30 min. Vend rundt en gang underveis, slik at de ikke fester seg.
LES OGSÅ: 3 sunne småretter til deg som er fysen på noe godt