HAMBURGER MED SØTPOTETFRIES: Start helgen med denne deilige middagen. FOTO: Kirsi-Marja Savola
HAMBURGER MED SØTPOTETFRIES: Start helgen med denne deilige middagen. FOTO: Kirsi-Marja SavolaVis mer

Hamburger med søtpotetfries:

Saftig hamburger med søtpotetfries

Den perfekte middagen å starte helgen med.

Hamburger med ost

4 porsjoner

Dette trenger du:

  • 500 g karbonadedeig
  • 1 egg
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper

Hvitløkmajones:

  • 1 hvitløkfedd
  • 8 ss majones

Til servering:

  • 2 søte paprika
  • 8 skiver bacon
  • 2 små tomater
  • salatblad
  • 1 rødløk
  • 4 hamburgerbrød
  • 4 skiver blåmuggost
  • ½ knippe bredbladet persille
  • 4 tynne trespidd

Slik gjør du:

  1. Bland revet hvitløk med majonesen.
  2. Plasser paprika i 225 ° varm ovn med grillelementet på. Stek til skallet er svart. La de siden ligge til avkjøling i en plastpose i 15 min. Dra av skallet ved hjelp av en liten kniv. Del paprika i mindre biter, og ta bort kjernene.
  3. Stek baconet sprøtt. La det renne av på kjøkkenpapir. Skive tomatene, og skyll salaten. Skrell løken, og skjær i tynne ringer.
  4. Bland farsen med egg, salt og pepper. Form til 4 burgere. Grill burgerne.
  5. Varm brødet på grillen eller i ovnen. Smør dem med hvitløkmajonesen. Fyll opp med salat, tomat, burgere, ost, løk, paprika, bacon og persille. Topp med brødlokket, og stikk et lite grillspyd igjennom. Server med søtpotetfries.

LES OGSÅ: Glem sushi - nå er det poké som gjelder!

SØTETPOTETFRIES: Alt blir bedre med hjemmelagde søtpotetfries. Nam! FOTO: NTB Scanpix
SØTETPOTETFRIES: Alt blir bedre med hjemmelagde søtpotetfries. Nam! FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Søtpotetfries

4–6 porsjoner

Dette trenger du:

  • 1 stor søtpotet, ca. 400 g
  • 3–4 gulrøtter
  • 2 ss oliven- eller rapsolje
  • flaksalt og pepper

Slik gjør du:

  1. Varm ovnen til 200 °.
  2. Skrubb potetene, og skrell gulrøttene. Skjær rotfruktene i tynne staver. Skyll stavene i kaldt vann, og tørk dem forsiktig med et rent håndkle.
  3. Fordel stavene på en bakeplate kledd med bakepapir. Drypp oljen over. Salte og pepre. Sett inn i ovnen, og bak til stavene er sprø, ca. 30 min. Vend rundt en gang underveis, slik at de ikke fester seg.

LES OGSÅ: 3 sunne småretter til deg som er fysen på noe godt

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: