KAKAOKAKE: Søt kaffekrem og ristede nøtteflak pynter opp den velsmakende kakaokaken. FOTO: Betina Hastoft
KAKAOKAKE: Søt kaffekrem og ristede nøtteflak pynter opp den velsmakende kakaokaken. FOTO: Betina HastoftVis mer

Kake:

Saftig kakaokake med kaffesmørkrem, hasselnøttflak og flaksalt

Kaffe og kake er en perfekt kombinasjon. Og her får du det i en og samme kake.

Saftig kakaokake med kaffesmørkrem, hasselnøttflak og flaksalt

Tid: 25 minutter / Baketid: 30 minutter / Antall stykker: 15

Ingredienser:

  • 275 g hvetemel
  • 250 g sukker
  • 40 g kakao
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ½ ts natron
  • ½ ts salt
  • 5 dl kefir
  • 3/4 dl smaksnøytral olje, for eksempel solsikkeolje
  • en firkantet bakeform, 30 × 20 cm

Kaffesmørkrem:

  • 6 ss friskbrygget kaffe (avkjølt)
  • 100 g romtemperert smør
  • 3 dl melis
  • 1 knivspiss salt

Til servering:

  • 25 g hasselnøttflak
  • ½ ts flaksalt

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200°, og legg bakepapir i formen.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en skål. Tilsett kefir og olje, og rør godt rundt med en vanlig visp (ikke elpisker) inntil deigen er helt glatt og uten klumper.
  3. Fordel deigen i formen, glatt overflaten med baksiden av en skje, og stek kaken i ovnen i ca. 30 minutter. Sett formen til avkjøling på en rist.
  4. Kaffesmørkrem: Pisk den kalde kaffen sammen med smør, melis og salt til en tykk smørkrem.
  5. Servering: Smør kaffesmørkrem på den helt avkjølte kaken i et jevnt lag. Dryss med hasselnøttflak og flaksalt. Skjær kaken i 15 pene firkanter, og server

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: