KAKAOKAKE: Søt kaffekrem og ristede nøtteflak pynter opp den velsmakende kakaokaken. FOTO: Betina Hastoft
KAKAOKAKE: Søt kaffekrem og ristede nøtteflak pynter opp den velsmakende kakaokaken. FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Kake:

Saftig kakaokake med kaffesmørkrem, hasselnøttflak og flaksalt

Kaffe og kake er en perfekt kombinasjon. Og her får du det i en og samme kake.

Publisert

Saftig kakaokake med kaffesmørkrem, hasselnøttflak og flaksalt

Tid: 25 minutter / Baketid: 30 minutter / Antall stykker: 15

Ingredienser:

Kaffesmørkrem:

Til servering:

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200°, og legg bakepapir i formen.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en skål. Tilsett kefir og olje, og rør godt rundt med en vanlig visp (ikke elpisker) inntil deigen er helt glatt og uten klumper.
  3. Fordel deigen i formen, glatt overflaten med baksiden av en skje, og stek kaken i ovnen i ca. 30 minutter. Sett formen til avkjøling på en rist.
  4. Kaffesmørkrem: Pisk den kalde kaffen sammen med smør, melis og salt til en tykk smørkrem.
  5. Servering: Smør kaffesmørkrem på den helt avkjølte kaken i et jevnt lag. Dryss med hasselnøttflak og flaksalt. Skjær kaken i 15 pene firkanter, og server

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer