Kake:

Saftig kakaokake med kaffesmørkrem, hasselnøttflak og flaksalt

Kaffe og kake er en perfekt kombinasjon. Og her får du det i en og samme kake.

KAKAOKAKE: Søt kaffekrem og ristede nøtteflak pynter opp den velsmakende kakaokaken. FOTO: Betina Hastoft
KAKAOKAKE: Søt kaffekrem og ristede nøtteflak pynter opp den velsmakende kakaokaken. FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Saftig kakaokake med kaffesmørkrem, hasselnøttflak og flaksalt

Tid: 25 minutter / Baketid: 30 minutter / Antall stykker: 15

Ingredienser:

  • 275 g hvetemel
  • 250 g sukker
  • 40 g kakao
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ½ ts natron
  • ½ ts salt
  • 5 dl kefir
  • 3/4 dl smaksnøytral olje, for eksempel solsikkeolje
  • en firkantet bakeform, 30 × 20 cm

Kaffesmørkrem:

  • 6 ss friskbrygget kaffe (avkjølt)
  • 100 g romtemperert smør
  • 3 dl melis
  • 1 knivspiss salt

Til servering:

  • 25 g hasselnøttflak
  • ½ ts flaksalt

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200°, og legg bakepapir i formen.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en skål. Tilsett kefir og olje, og rør godt rundt med en vanlig visp (ikke elpisker) inntil deigen er helt glatt og uten klumper.
  3. Fordel deigen i formen, glatt overflaten med baksiden av en skje, og stek kaken i ovnen i ca. 30 minutter. Sett formen til avkjøling på en rist.
  4. Kaffesmørkrem: Pisk den kalde kaffen sammen med smør, melis og salt til en tykk smørkrem.
  5. Servering: Smør kaffesmørkrem på den helt avkjølte kaken i et jevnt lag. Dryss med hasselnøttflak og flaksalt. Skjær kaken i 15 pene firkanter, og server
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer