Dessert:

Saftigere sommerkake skal du lete lenge etter!

Avslutt sommermiddagen med denne friske godsaken.

DESSERT: Lag på lag med alt som er godt. FOTO: Columbus Leth
DESSERT: Lag på lag med alt som er godt. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Lagkake med jordbærpuré og friske bær

8 personer
Tid: 40 min
Steketid: 30 min

Lagkakebunn
4 egg
125 g sukker
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
150 g marsipan
1 usprøytet lime
smør til formen
sukker til formen

Jordbærpuré
250 g jordbær
½ dl konsentrert hylleblomstsaft
1 ss sukker
½ ts vaniljesukker

Bær og krem
250 g jordbær
200 g bringebær
100 g blåbær
5 dl kremfløte

1. Lagkakebunn: Skru ovnen på 200°. Pisk egg og sukker sammen med en elektrisk visp til det blir lett og luftig. Bland mel og bakepulver i en skål, og sikt det over eggemassen. Riv marsipanen grovt, og rør den inn i deigen sammen med fin­revet limeskall og -saft. Smør en springform med smør, og dryss over litt sukker. Hell deigen i formen, og stek bunnen i ovnen i 25–30 minutter, til den er ­gyllen og gjennomstekt. Ta bunnen ut av formen, og avkjøl den helt på en rist. Skjær den igjennom på tvers, slik at det blir 3 lagkakebunner.


2. Jordbærpuré: Skyll og rens jordbærene, del dem i to, og legg dem i en skål. Tilsett hylleblomstsaft, sukker og vanilje­sukker, og kjør det til en jevn masse med en stavmikser.


3. Bær og krem: Skyll og tørk bærene. Rens jordbærene, og del dem i fire. Pisk fløten til krem med en elektrisk visp.


4. Smør lagkakebunnene med jordbærpuré, og fordel ­kremen på de tre bunnene. Fordel en håndfull bær på hver av de 2 nederste bunnene, og legg lagkaken sammen med resten av bærene på ­toppen. Server straks.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer