Lagkake med jordbærpuré og friske bær
8 personer
Tid: 40 min
Steketid: 30 min
Lagkakebunn
4 egg
125 g sukker
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
150 g marsipan
1 usprøytet lime
smør til formen
sukker til formen

Slik skreller du egg til hele familien på 1-2-3
Jordbærpuré
250 g jordbær
½ dl konsentrert hylleblomstsaft
1 ss sukker
½ ts vaniljesukker
Bær og krem
250 g jordbær
200 g bringebær
100 g blåbær
5 dl kremfløte
1. Lagkakebunn: Skru ovnen på 200°. Pisk egg og sukker sammen med en elektrisk visp til det blir lett og luftig. Bland mel og bakepulver i en skål, og sikt det over eggemassen. Riv marsipanen grovt, og rør den inn i deigen sammen med finrevet limeskall og -saft. Smør en springform med smør, og dryss over litt sukker. Hell deigen i formen, og stek bunnen i ovnen i 25–30 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Ta bunnen ut av formen, og avkjøl den helt på en rist. Skjær den igjennom på tvers, slik at det blir 3 lagkakebunner.

Disse matvarene trenger du ikke kaste før du drar på ferie
2. Jordbærpuré: Skyll og rens jordbærene, del dem i to, og legg dem i en skål. Tilsett hylleblomstsaft, sukker og vaniljesukker, og kjør det til en jevn masse med en stavmikser.
3. Bær og krem: Skyll og tørk bærene. Rens jordbærene, og del dem i fire. Pisk fløten til krem med en elektrisk visp.
4. Smør lagkakebunnene med jordbærpuré, og fordel kremen på de tre bunnene. Fordel en håndfull bær på hver av de 2 nederste bunnene, og legg lagkaken sammen med resten av bærene på toppen. Server straks.