LEKENDE LETT: En enkel salat med masse smak og fylde. Foto: All Over Press
LEKENDE LETT: En enkel salat med masse smak og fylde. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Salat à la ratatouille med chorizo og korn

Deilig og lekende lett salat som smaker helt himmelsk.

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter

Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 1½ dl perlebygg
  • salt
  • 1 squash i skiver
  • 1 aubergine i skiver
  • 250 g små stilktomater
  • olivenolje
  • salt
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 200 g myk chorizo
  • olivenolje
  • balsamico
  • frisk oregano

Tilbehør:

  • blandet salat
TIPS: Salaten er også god uten chorizo, som en enkel vegetarrett. Foto: All Over Press
TIPS: Salaten er også god uten chorizo, som en enkel vegetarrett. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skyll perlebyggen, og kok den mør i ca. 20 minutter, tilsett salt. Vend squash, aubergine og tomater sammen med olivenolje, salt og hvitløk.

2. Grill grønnsakene på en grill eller grillpanne. Skjær tomatene i munnfullstore biter. Grill pølsene, og skjær dem ev. i mindre biter.

3. Vend sammen kokt korn, grønnsaker og chorizo. Smak til med olivenolje, litt balsamico og salt. Vend frisk oregano i salaten. Server straks sammen med en grønn salat.

God middag!