Vegetarsalat Med Chevre

Salat med chevre og bakte tomater

Lun og deilig vegetarsalat med lekker italiensk geitost.

CHEVRE: Med en kraftig ost som chevre, savner du ikke kjøtt i denne lune salaten. Foto: All Over Press
CHEVRE: Med en kraftig ost som chevre, savner du ikke kjøtt i denne lune salaten. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 35 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 300 g små tomater
  • 1 ss flytende honning
  • 2 ss balsamico
  • salt og pepper
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • 1 aubergine
  • olje til steiking
  • salt
  • ½ grov baguette
  • olivenolje
  • 100 g ruccola
  • olivenolje
  • epleeddik
  • 200 g chevre
  • 75 g ristede gresskarkjerner
TIPS: Feta kan også brukes, om du ikke får tak i chevre. Smaken blir annerledes, men det er bare en fin variasjon til retten! Foto: All Over Press
TIPS: Feta kan også brukes, om du ikke får tak i chevre. Smaken blir annerledes, men det er bare en fin variasjon til retten! Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skjær tomatene i to, og legg dem på en bakeplate dekket med bakepapir. Drypp med honning, balsamico og olivenolje, og strø over salt og pepper og halvparten av hvitløken. Bak dem på 200 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på platen. 
2. Skjær auberginen i skiver, og stek dem i olje på varm panne til de er gylne. Snu dem, og fordel resten av hvitløken på skivene. La auberginen dryppe av på kjøkkenpapir, og strø over salt. 
3. Skjær baguetten i skiver, drypp med olivenolje, og rist skivene på en varm panne eller grillpanne. Vend ruccolaen med olje og eddik, og anrett den på to store tallerkener. Topp med tomater, aubergine, chevre og gresskarkjerner, og server straks med ristet brød.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer