Tigerreker

Salat med tigerreker og vaniljeolje

Lekre grønnsaker, fersken og syrlig sitron gjør seg godt i denne salaten.

FERSKEN: Kjempegodt med fersken og erter! Foto: All Over Press
FERSKEN: Kjempegodt med fersken og erter! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 25 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 20 svarte tigerreker (frosne, opptinte)
  • 2 ferskener eller nektariner
  • ½ ss solsikkeolje
  • 250 g ferske erter i belg
  • ferske erteskudd
  • 400 g blandede spede salatblader
  • saft av ½ sitron
  • salt og nykvernet pepper

Vaniljeolje

  • ½ dl solsikkeolje
  • frø fra ½ vaniljestang

Tilbehør

  • grovt brød
TIPS: Tigerreker er svarte når de er rå. Når de stekes, skifter de farge til kraftig rosa. Foto: All Over Press
TIPS: Tigerreker er svarte når de er rå. Når de stekes, skifter de farge til kraftig rosa. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skrell rekene. Skjær ferskenene i båter. Pensle rekene og ferskenene med olje, og stek dem i en grillpanne på begge sider, til rekene er røde og ferskenene har et fint grillmønster. 
2. Belg ertene og klipp stilken av erteskuddene. Skyll og tørk salaten. Bland reker, ferskenbåter, erter, erteskudd og salat i en bolle.
3. Vaniljeolje: Rør oljen med vaniljefrøene. Hell blandingen over salaten, og bland godt rundt. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Server salaten med grovt brød ved siden av.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer