Tid beregnet på denne retten: 25 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 20 svarte tigerreker (frosne, opptinte)
- 2 ferskener eller nektariner
- ½ ss solsikkeolje
- 250 g ferske erter i belg
- ferske erteskudd
- 400 g blandede spede salatblader
- saft av ½ sitron
- salt og nykvernet pepper
Vaniljeolje
- ½ dl solsikkeolje
- frø fra ½ vaniljestang
Tilbehør
- grovt brød

Slik gjør du:
1. Skrell rekene. Skjær ferskenene i båter. Pensle rekene og ferskenene med olje, og stek dem i en grillpanne på begge sider, til rekene er røde og ferskenene har et fint grillmønster.
2. Belg ertene og klipp stilken av erteskuddene. Skyll og tørk salaten. Bland reker, ferskenbåter, erter, erteskudd og salat i en bolle.
3. Vaniljeolje: Rør oljen med vaniljefrøene. Hell blandingen over salaten, og bland godt rundt. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Server salaten med grovt brød ved siden av.
God middag!