Sukkererstatning: Stevia, sukrin, fibersirup og palmesukker

Seks kaker uten vanlig sukker

Det finnes mange erstatninger for vanlig sukker når du skal bake. Her får du en oversikt.

Vannbakkels: Gode gammeldagse vannbakkels lages helt uten sukker. Foto: Synøve Dreyer
Vannbakkels: Gode gammeldagse vannbakkels lages helt uten sukker. Foto: Synøve Dreyer Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Markedet nærmest svømmer over av sødmefulle næringsmidler til bruk i baking og matlaging.

Alternativ til sukker

Det er ikke godt å vite hva hva som passer til hva. Et godt råd når du skal bake med sukkererstatninger, er å lese bruksanvisning på pakken så doseringen blir riktig.

Stevia

Stevia kommer fra steviaplanten. Stevia er mye søtere enn sukker. Det har en litt bitter ettersmak. Egner seg til bakverk, men ikke søte gjærdeiger.

Sukrin

Sukrin er sukkeralkoholen erytritol, som finnes naturlig i blant annet pærer, druer, melon og sopp. Sukrin og sukker har samme volum, så 1 dl Sukrin tilsvarer 90 gram. Egner seg til godt baking. (Skal du piske eggedosis, så pisk litt lenger slik at sukrinet blir oppløst).

Sukrin gold

Sukrin gold har en rund og fyldig søtsmak og kan erstatte både brunt og hvitt sukker. Egner seg til baking, desserter og varme drikker.

Sukrinmelis

Sukrinmelis er finmalt og har konsistens som melis. Egner seg til kaker og desserter som ikke skal stekes, f.eks. ostekaker, pisket krem, smørkrem, sjokoladeglasur og rørte bær.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer