Sesamknekkebrød med auberginedipp
Til 4 personer
Ingredienser
Sesamknekkebrød
2 dl eggehviter
1 dl sammalt hvetemel
10 g sesamfrø
havsalt
Auberginedipp
2 auberginer
1 ss tahin (sesampasta)
1 ½ ts malt koriander
1 ts malt spisskum
1 lime (eller sitron)
salt
Til servering
olivenolje
1 håndfull fersk koriander

Ingefær-trikset alle bør kunne
Slik gjør du
1. Sesamknekkebrød: Pisk eggehviter og mel til en flytende deig med en elektrisk visp (deigen skal ha samme konsistens som en pannekakerøre). Smør deigen tynt ut på bakepapir, dryss over litt sesam og salt, og stek knekkebrødene gylne og sprø i ovnen ved 180°. De skal stekes i 10–15 minutter, men steketiden avhenger av tykkelsen.
2. Auberginedipp: Prikk auberginene med en liten spiss kniv, og stek dem møre i ovnen ved 180° i ca. 45 minutter (de kan også grilles, noe som gir dippen mer intens smak). Avkjøl auberginene, del dem i to på langs, og skrap ut kjøttet med en skje. Bruk en stavmikser, og mos auberginekjøttet sammen med tahin, koriander og spisskum. Smak til med limesaft (eller sitronsaft) og salt.
3. Servering: Anrett auberginedipp i en skål, drypp over raust med olivenolje, dryss med hakket koriander, og server med sesamknekkebrød til.
Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Med dette trikset trenger du aldri å kaste urter igjen

- Vær ekstra påpasselig med disse matrestene
