Oppskrift:

Sesamknekkebrød med auberginedipp

Dette er perfekt som hjemmelaget snacks før middagen eller sammen med en drink.

Tips! Dryss gjerne også litt ristede sesamfrø og finrevet sitronskall over dippen før servering. FOTO: Stine Christiansen
Tips! Dryss gjerne også litt ristede sesamfrø og finrevet sitronskall over dippen før servering. FOTO: Stine Christiansen Vis mer
Publisert

Sesamknekkebrød med auberginedipp

Til 4 personer

Ingredienser
Sesamknekkebrød

2 dl eggehviter
1 dl sammalt hvetemel
10 g sesamfrø
havsalt

Auberginedipp
2 auberginer
1 ss tahin (sesampasta)
1 ½ ts malt koriander
1 ts malt spisskum
1 lime (eller sitron)
salt

Til servering
olivenolje
1 håndfull fersk koriander

Slik gjør du

1. Sesamknekkebrød: Pisk eggehviter og mel til en flytende deig med en elektrisk visp (deigen skal ha samme konsistens som en pannekakerøre). Smør deigen tynt ut på bakepapir, dryss over litt sesam og salt, og stek knekkebrødene gylne og sprø i ovnen ved 180°. De skal stekes i 10–15 minutter, men steketiden avhenger av tykkelsen.
2. Auberginedipp: Prikk auberginene med en liten spiss kniv, og stek dem møre i ovnen ved 180° i ca. 45 minutter (de kan også grilles, noe som gir dippen mer intens smak). Avkjøl auberginene, del dem i to på langs, og skrap ut kjøttet med en skje. Bruk en stavmikser, og mos auberginekjøttet sammen med tahin, koriander og spisskum. Smak til med limesaft (eller sitronsaft) og salt.
3. Servering: Anrett auberginedipp i en skål, drypp over raust med olivenolje, dryss med hakket koriander, og server med sesamknekkebrød til.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer