Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2
Ingredienser:
- 1 kylling
- olivenolje
- 2 ss hakket rosmarin
- saft av 1 sitron
- 1 ss flytende honning
- salt
Tilbehør:
- 500 g kokte poteter
- olivenolje
- 1 rødløk i båter
- ½ bunt vårløk, snittet
- salt
- blandet salat
- olivenolje
- god eddik

Slik gjør du:
1. Del kyllingen i 8 stykker: 2 bryst, 2 overlår, 2 underlår og 2 vinger. Spar lår og vinger til tirsdag.
2. Stek kyllingbrystene gylne og gjennomstekte i olje i en panne. Ha i rosmarin, sitronsaft og honning, og la det koke opp, slik at kyllingen er blank og krydret. Ha på salt.
3. Imens skjærer du potetene i munnfullstore biter og steker dem gylne i olivenolje i en panne. Ha i rødløk, og stek videre i 1‒2 minutter. Til slutt vender du inn vårløk og smaker til med salt. Server kyllingen med poteter og blandet salat vendt sammen med olje og eddik.
God middag!