Mat

Sitron- og rosmarinkylling

Gled deg til dagens supergode kyllingmiddag!

TID FOR KYLLING: Den ene av ukens to kyllingretter er både smakfull og rask å lage! Foto: All Over Press
TID FOR KYLLING: Den ene av ukens to kyllingretter er både smakfull og rask å lage! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 1 kylling
  • olivenolje
  • 2 ss hakket rosmarin
  • saft av 1 sitron
  • 1 ss flytende honning
  • salt

 

Tilbehør:

  • 500 g kokte poteter
  • olivenolje
  • 1 rødløk i båter
  • ½ bunt vårløk, snittet
  • salt
  • blandet salat
  • olivenolje
  • god eddik
FAMILIEVENNLIG: Kylling faller i smak hos hele familien! Foto: All Over Press
FAMILIEVENNLIG: Kylling faller i smak hos hele familien! Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Del kyllingen i 8 stykker: 2 bryst, 2 overlår, 2 underlår og 2 vinger. Spar lår og vinger til tirsdag.

2. Stek kyllingbrystene gylne og gjennomstekte i olje i en panne. Ha i rosmarin, sitronsaft og honning, og la det koke opp, slik at kyllingen er blank og krydret. Ha på salt.

3. Imens skjærer du potetene i munnfullstore biter og steker dem gylne i olivenolje i en panne. Ha i rødløk, og stek videre i 1‒2 minutter. Til slutt vender du inn vårløk og smaker til med salt. Server kyllingen med poteter og blandet salat vendt sammen med olje og eddik.

 

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer