Sitronkake

Sitronkake med kokos

Denne kan du spise med god samvittighet.

SUNNERE KAKE: Hva med å prøve ukens sitronkake med kokos?  Foto: Grete Roede AS
SUNNERE KAKE: Hva med å prøve ukens sitronkake med kokos? Foto: Grete Roede AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Kaker blir aldri sunne, men det går fint an å lage dem mindre kaloririke og likevel saftige.

Et godt eksempel på dette er ukens sitronkake med kokos.

- Sitronkake er utrolig saftig og godt, og den er veldig enkel å lage. I tillegg har den kokosmasse som gir mye smak og fylde.

- Nå er ikke dette en dessert man bør unne seg hver dag, men i ny og ne er alt lov, sier konseptsjef i Grete Roede AS, Jeanette Roede.

LES OGSÅ: Én oppskrift - to kaker

Sitronkake med kokos

(16 kakestykker)

EKSPERTEN: Jeanette Roede.
EKSPERTEN: Jeanette Roede. Vis mer

Dette trenger du:

3 egg
2 dl sukker
3 dl kesam
1 sitron
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl kokosmasse

Glasur:

1,5 dl melis

Cirka 1 ss vann
 

Slik gjør du: Sett stekeovnen på 175 grader. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Riv sitronskall og press saften ut av sitronen. Tilsett kesam, sitronskall og sitronsaft i eggedosisen. Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kokos. Vend i eggedosisen.

Smør formen og hell i røren. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i cirka 50 minutter. Avkjøl kaken en stund i formen. Ta den ut og legg på fat. Rør sammen melisglasur og smør over kaken.

Næringsinnhold: 157 kcal per kakestykke (65 g)/238 kcal per 100 gram

Les flere oppskrifter på Greteroede.no

Se flere Lettere-oppskrifter nedenfor:

 

Vi gjør oppmerksom på at Aller Media er deleier i Grete Roede AS. 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer