SUNN DESSERT: Denne sitrussalaten er sprengfull av gode C-vitaminer! FOTO: Betina Hastoft
SUNN DESSERT: Denne sitrussalaten er sprengfull av gode C-vitaminer! FOTO: Betina Hastoft
Sunn dessert:

Sitrussalat med granateple, grapefrukt og appelsiner

Sitrusfruktene er sprengfulle av gode C-vitaminer, mens gresskarkjerner er blant annet rike på protein, fibre, jern, magnesium, kalium, sink, selen og folat.

Sitrussalat med granateple og sitrus

Tid: 25 min / Antall personer: 4

Sitrusfruktene er sprengfulle av gode C-vitaminer. Gresskarkjerner er blant annet rike på protein, fibre, jern, magnesium, kalium, sink, selen og folat, som setter gang i forbrenningen.

Et godt tips! Skyr er et islandsk surmelksprodukt med høyt innhold av protein og lavt fettinnhold. Smaken er lett syrlig og har derfor godt av å bli tilført litt sødme.

LES OGSÅ: Slik lager du himmelsk god sitronterte - perfekt nå i sommer!

Ingredienser:

  • 2 røde grapefrukter
  • 4 appelsiner
  • 4 ts flytende honning
  • 1 granateple
  • 25 g usaltede gresskarkjerner
  • 12 ananaskirsebær (physalis)

Skyrkrem:

  • 4 ss skyr
  • 2 ts flytende honning
  • ½ ts rent vaniljepulver

LES OGSÅ: Hjemmelaget is med smak av mascarpone, lakris og lavendel - disse oppskriftene MÅ du prøve!

Slik gjør du:

1. Skjær toppen og bunnen av grapefrukt og appelsiner, og sett dem på høykant. Skjær skallet av sitrusfruktene med en skarp kniv. Skjær filetene fri fra den hvite hinnen, og anrett dem i fire skåler eller dype tallerkener.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer

2. Når du har skåret sitrusfiletene fri fra den hvite hinnen, vil det fortsatt sitte noe fruktkjøtt og saft igjen. Press overskuddssaften i en bolle, og rør den sammen med honning. Hell det over sitrusfiletene.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer

3. Del granateplet, og bank kjernene ut med baksiden av en skje. Rist gresskarkjernene i en varm og tørr panne til de popper ut. Pynt sitrussalatene med granateplekjerner, gresskarkjerner og ananaskirsebær.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer

4. Skyrkrem: Rør skyr sammen med honning og vaniljepulver i en skål. Server som tilbehør til den friske sitrussalaten.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer
undefined
Til forsiden