OPPSKRIFT: Du kan også anrette tiramisuen på ett stort fat, så alle kan dele en felles dessert. FOTO: Columbus Leth
OPPSKRIFT: Du kan også anrette tiramisuen på ett stort fat, så alle kan dele en felles dessert. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppskrift:

Sjokolade, søt vin og søte kjeks. Kan det bli bedre?

Her kommer oppskrift på en av de mest kjente italienske dessertene.

Sjokoladetiramisu

Tid: 20 minutter
Trekketid: 1 time
Antall personer: 4

Ingredienser
2 egg
2 ss sukker
1 ss rent kakaopulver
50 g mørk sjokolade
225 g mascarpone
1 vasket sitron
1 dl marsala (italiensk sterkvin)
2 dl sterk kaffe
1 ss honning
200 g ladyfingers, gjerne sjokoladeversjonen

Pynt
1 ss rent kakaopulver

1. Skill eggene i plommer og hviter. Pisk eggeplommene med sukker og kakao, så du får en luftig masse. Smelt sjokoladen over vannbad, rør den sammen med mascarpone, og vend det i eggemassen.
2. Pisk eggehvitene stive i en annen bolle, og smak til med sitronsaft og finrevet sitronskall. Vend blandingen i sjokoladekremen. Bland marsala med kaffe og honning.
3. Dypp ladyfingers i kaffeblandingen, og legg et lag av dem i små porsjonsskåler. Fordel et lag sjokoladekrem oppå, og fortsett med å legge ladyfingers og sjokoladekrem lagvis til alt er brukt opp. La desserten sette seg i kjøleskapet i minst 1 time før den skal spises. Sikt kakao over umiddelbart før servering.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: