Oppskrift:

Sjokolade, søt vin og søte kjeks. Kan det bli bedre?

Her kommer oppskrift på en av de mest kjente italienske dessertene.

OPPSKRIFT: Du kan også anrette tiramisuen på ett stort fat, så alle kan dele en felles dessert. FOTO: Columbus Leth
OPPSKRIFT: Du kan også anrette tiramisuen på ett stort fat, så alle kan dele en felles dessert. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Sjokoladetiramisu

Tid: 20 minutter
Trekketid: 1 time
Antall personer: 4

Ingredienser
2 egg
2 ss sukker
1 ss rent kakaopulver
50 g mørk sjokolade
225 g mascarpone
1 vasket sitron
1 dl marsala (italiensk sterkvin)
2 dl sterk kaffe
1 ss honning
200 g ladyfingers, gjerne sjokoladeversjonen

Pynt
1 ss rent kakaopulver

1. Skill eggene i plommer og hviter. Pisk eggeplommene med sukker og kakao, så du får en luftig masse. Smelt sjokoladen over vannbad, rør den sammen med mascarpone, og vend det i eggemassen.
2. Pisk eggehvitene stive i en annen bolle, og smak til med sitronsaft og finrevet sitronskall. Vend blandingen i sjokoladekremen. Bland marsala med kaffe og honning.
3. Dypp ladyfingers i kaffeblandingen, og legg et lag av dem i små porsjonsskåler. Fordel et lag sjokoladekrem oppå, og fortsett med å legge ladyfingers og sjokoladekrem lagvis til alt er brukt opp. La desserten sette seg i kjøleskapet i minst 1 time før den skal spises. Sikt kakao over umiddelbart før servering.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer