Sjokoladekake med dadler, nektariner og bringebær
Tid: 30 min / Baketid: 35 min / Avkjøling: Minst 1 time / Antall personer: 8–10
Søt kaken med dadler i stedet for sukker, og bytt smør og mel ut med olje og mandler, så får du en saftig, velsmakende og glutenfri kake som inneholder sunne fettstoffer og metter på den gode måten.
Et godt tips! Sjokolade inneholder tilsatt sukker, men jo mørkere sjokoladen er, desto mindre sukker og desto flere sunne stoffer inneholder den. Velg derfor gjerne mørk sjokolade med 80–85 % kakaoinnhold.
LES OGSÅ: Frisk og eksotisk appelsinkake med en vri
Ingredienser:
- 300 g dadler uten stein
- 150 g mandler
- 3 ss kakao
- 1 ts kanel
- 1 ts vaniljepulver
- 3 ss solsikkeolje
- 3 ss kokosolje
- saften av 1 appelsin
- ¼ ts salt
- 4 egg
- en avlang terteform, 10 × 35 cm, eller en springform, 22 cm i diameter
- litt smør eller olje til formen
Sjokoladeganache:
- 100 g mørk sjokolade 85 %
- 2 ts smør
- 1 dl kremfløte
Pynt:
- 3 nektariner
- 125 g friske bringebær
- 1 ss frysetørkede bringebær
LES OGSÅ: Glad i nøtter? Da er disse 5 oppskriftene noe for deg!
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175 °, og smør terteformen med smør eller olje. Hakk dadler og mandler grovt med en kniv.

2. Ha dadler, mandler, kakao, kanel, vaniljepulver, de to oljetypene, appelsinsaft og salt i en kraftig food-processor, og kjør det til en jevn masse. Har du ikke en kraftig food-processor, kan massen kjøres i flere omganger i en minihakker eller blender. Tilsett ett egg av gangen mens maskinen kjører. Hell deigen i formen, og glatt overflaten. Bak kaken i ovnen i 35 minutter, og avkjøl helt på en rist. Sett kaken kjølig i minst 60 minutter.

3. Sjokoladeganache: Hakk sjokoladen grovt, og ha den i en skål med smøret. Varm kremfløten opp til kokepunktet i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og hell fløten over sjokoladen og smøret. Rør godt til sjokoladen er smeltet og massen er helt jevn og blank.

4. Smør sjokoladeganachen på den kalde kaken i et jevnt lag, og la kaken stå til sjokoladekremen har satt seg. Pynt deretter kaken med nektariner skåret i tynne skiver, samt både friske og frysetørkede bringebær. Oppbevar kaken i kjøleskapet fram til den skal serveres.
