Sjokoladekake oppskrift:

Sjokoladekake med det lille ekstra

Perfekt for deg som er glad i Toffifee og hasselnøtter.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Sjokoladekake med Toffifee og hasselnøtter

6 personer
Tid: 25 min
Steketid: 20 min
Avkjøling: Minst 4 timer

Ingredienser sjokoladekake
100 g mørk sjokolade
100 g smør
2 egg
180 g sukker
1 ts vaniljesukker
100 g hvetemel
2 ss rent kakaopulver
¼ ts salt
1 springform 18–20 cm diameter

Vaniljekrem og topping
2 ½ dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
25 g ristede hasselnøttkjerner
12 Toffifee
spiselig gullstøv

1. Skru ovnen på 175°. Legg bakepapir i bunnen av springformen, og smør kanten. Hakk sjokoladen grovt, og smelt den i en kasserolle sammen med smør ved lav varme. Ta kasserollen av ­varmen, og avkjøl i 5 minutter.
2. Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig i en bolle med en elektrisk visp. Tilsett mel, kakao og salt, og rør det sammen.
3. Hell til sist den smeltede sjokoladeblandingen i bollen, og rør deigen sammen til den er ensartet og uten klumper. Hell deigen i formen, og stek ­kaken i ovnen i ca. 20 minutter, til den er fast, men fortsatt myk i midten. Avkjøl kaken på en rist, og sett den deretter i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne til neste dag.
4. Vaniljekrem og topping: Anrett sjokoladekaken på et fat. Pisk fløte og vaniljesukker til krem med en elektrisk ­pisker. Hell vanilje­-kremen i en sprøytepose, og sprøyt den ut på toppen av kaken. Hakk hasselnøttene grovt. Pynt kaken med hasselnøtter, hele og hakkede Toffifee og eventuelt litt ­spiselig gullstøv.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer