Sjokoladekake med Toffifee og hasselnøtter
6 personer
Tid: 25 min
Steketid: 20 min
Avkjøling: Minst 4 timer
Ingredienser sjokoladekake
100 g mørk sjokolade
100 g smør
2 egg
180 g sukker
1 ts vaniljesukker
100 g hvetemel
2 ss rent kakaopulver
¼ ts salt
1 springform 18–20 cm diameter
Vaniljekrem og topping
2 ½ dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
25 g ristede hasselnøttkjerner
12 Toffifee
spiselig gullstøv
1. Skru ovnen på 175°. Legg bakepapir i bunnen av springformen, og smør kanten. Hakk sjokoladen grovt, og smelt den i en kasserolle sammen med smør ved lav varme. Ta kasserollen av varmen, og avkjøl i 5 minutter.
2. Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig i en bolle med en elektrisk visp. Tilsett mel, kakao og salt, og rør det sammen.
3. Hell til sist den smeltede sjokoladeblandingen i bollen, og rør deigen sammen til den er ensartet og uten klumper. Hell deigen i formen, og stek kaken i ovnen i ca. 20 minutter, til den er fast, men fortsatt myk i midten. Avkjøl kaken på en rist, og sett den deretter i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne til neste dag.
4. Vaniljekrem og topping: Anrett sjokoladekaken på et fat. Pisk fløte og vaniljesukker til krem med en elektrisk pisker. Hell vanilje-kremen i en sprøytepose, og sprøyt den ut på toppen av kaken. Hakk hasselnøttene grovt. Pynt kaken med hasselnøtter, hele og hakkede Toffifee og eventuelt litt spiselig gullstøv.