Oppskrifter:

Sjokoladekake med en rød vri

Det blir aldri feil med noe søtt og godt til dessert, spesielt hvis det er hjemmelaget. Her er 5 deilige oppskrifter!

FOTO: Lina Adamo
FOTO: Lina Adamo Vis mer
Publisert

Sjokoladekake med bringebær og rødbetpuré

Ingredienser150 g smeltet smør4 egg5 dl sukker3 dl vann6 dl hvetemel4 ts bakepulver4 ts vaniljesukker1 ts salt1 dl kakao

Bringebær- og rødbetpuré400 gram frosne bringebær2 rødbeter, skrelt og finrevet3 dl sukker1 sitron, saften

Vaniljesmørkrem450 g smør, romtemperert7 ½ dl melis1 ts vaniljepulver1 klype salt2 eggeplommer

Toppingmarengsferske bringebærkakaobønner

1. Kakebunn: Sett ovnen på 175°. Smør to springformer, og dryss over litt hvetemel.2. Smelt smøret, og sett det til side. Visp sukker og egg luftig i en bolle, og tilsett smeltet smør og vann.3. Bland de tørre ingrediensene i en annen bolle. Vend deretter de tørre ingrediensene forsiktig i eggeblandingen. Fordel røren i de to springformene. Stek i ovnen i ca. 30–40 minutter, til kakene er gjennomstekt, sjekk med en tannpirker. Avkjøl.4. Bringebær- og rødbetpuré: Kok opp alle ingrediensene i en vid kasserolle. Rør underveis slik at ingenting brenner seg fast i bunnen. La det koke på middels varme i ca. 15 minutter. Bruk en stavmikser, og kjør til pureen blir jevn og fin. La den avkjøles, og oppbevar den i kjøleskapet.5. Vaniljesmørkrem: Pisk sammen smør, melis, vaniljepulver og salt med en elektrisk visper. Visp til slutt inn eggeplommene, og visp til du har en skikkelig luftig smørkrem – det tar ca. 10 minutter.6. Montering: Start med å dele hver kakebunn i 3 deler i høyden, slik at du totalt har 6 bunner.7. Smør på bringebær- og rødbetpuré (3 lag) og smørkrem (2 lag) på bunnene til du har en høy og fin kake. Avslutt med å smøre den resterende vaniljesmørkremen rundt hele kaken. Smør det tynt ut på kantene, slik at man ser kakebunnene, og legg et tjukkere lag på toppen.8. Pynt med marengs, bringebær, kakaobønner og gjerne en liten grankvist. La kaken stå i kjøleskapet en stund før servering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer