Sjokoladekake med bringebær og rødbetpuré
Ingredienser
150 g smeltet smør
4 egg
5 dl sukker
3 dl vann
6 dl hvetemel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
1 ts salt
1 dl kakao
Bringebær- og rødbetpuré
400 gram frosne bringebær
2 rødbeter, skrelt og finrevet
3 dl sukker
1 sitron, saften
Vaniljesmørkrem
450 g smør, romtemperert
7 ½ dl melis
1 ts vaniljepulver
1 klype salt
2 eggeplommer
Topping
marengs
ferske bringebær
kakaobønner
1. Kakebunn: Sett ovnen på 175°. Smør to springformer, og dryss over litt hvetemel.
2. Smelt smøret, og sett det til side. Visp sukker og egg luftig i en bolle, og tilsett smeltet smør og vann.
3. Bland de tørre ingrediensene i en annen bolle. Vend deretter de tørre ingrediensene forsiktig i eggeblandingen. Fordel røren i de to springformene. Stek i ovnen i ca. 30–40 minutter, til kakene er gjennomstekt, sjekk med en tannpirker. Avkjøl.
4. Bringebær- og rødbetpuré: Kok opp alle ingrediensene i en vid kasserolle. Rør underveis slik at ingenting brenner seg fast i bunnen. La det koke på middels varme i ca. 15 minutter. Bruk en stavmikser, og kjør til pureen blir jevn og fin. La den avkjøles, og oppbevar den i kjøleskapet.
5. Vaniljesmørkrem: Pisk sammen smør, melis, vaniljepulver og salt med en elektrisk visper. Visp til slutt inn eggeplommene, og visp til du har en skikkelig luftig smørkrem – det tar ca. 10 minutter.
6. Montering: Start med å dele hver kakebunn i 3 deler i høyden, slik at du totalt har 6 bunner.
7. Smør på bringebær- og rødbetpuré (3 lag) og smørkrem (2 lag) på bunnene til du har en høy og fin kake. Avslutt med å smøre den resterende vaniljesmørkremen rundt hele kaken. Smør det tynt ut på kantene, slik at man ser kakebunnene, og legg et tjukkere lag på toppen.
8. Pynt med marengs, bringebær, kakaobønner og gjerne en liten grankvist. La kaken stå i kjøleskapet en stund før servering.


Kaken for deg som er glad i ingefær og kanel!
Sjokoladeknekk med frukt og nøtter
Ingredienser
½ dl kopp brente mandler eller mandelflak
½ dl usaltede pistasjnøtter
2 ss gresskarkjerner
½ dl tørkede tranebær
2 ss syltet appelsinskall
100 g mørk sjokolade
100 g lys sjokolade
Annonsørinnhold
LYKO
Du påfører vel ikke parfyme her?(Det har dessverre vi gjort!)
i samarbeid med LYKO1. Hakk mandler og pistasjnøtter grovt. Skjær eventuelt tranebær og appelsinskall i mindre biter.
2. Knekk sjokoladen i biter, og smelt den i mikrobølgeovn eller over vannbad. Fordel sjokoladen tynt på et bakepapir. Dryss over nøttene, kjernene og den tørkede frukten. La det stivne, og bryt det deretter i biter.

Lakriskaramell med havsalt
Ingredienser
2 dl kremfløte
2 dl sukker
2 dl sirup
1 ss lakrispulver
1 ss lakrissirup
en klype havsalt
2 ss romtemperert smør
1. Kok opp fløte, sukker, sirup, lakrispulver og lakrissirup i en tykkbunnet kjele. La det småputre på middels varme til karamellen når 125°.
2. Ta kjelen av kokeplaten, og rør raskt inn smøret, som er kuttet i mindre biter. Hell over i en bakepapirkledd form som er ca. 15 × 20 cm. Når karamellen er blitt litt avkjølt, dryss over litt havsalt. La stivne på et kjølig sted. Skjær i biter.
Kardemommekaramell
Ingredienser
2 dl kremfløte
2 dl sukker
2 dl sirup
1 ss malte kardemommefrø
½ ts vaniljepulver
en klype salt
2 ss romtemperert smør
1. Ha fløte, sukker, sirup, kardemomme, vaniljepulver og salt i en tykkbunnet, vid kjele. La det koke opp, og la det deretter putre på middels varme til karamellen når 125°.
2. Ta kjelen av kokeplaten, og rør raskt inn smøret som er kuttet i mindre biter. Hell det over i en bakepapirkledd form som er ca. 15 × 20 cm. Når karamellen er blitt litt avkjølt, dryss over litt malte kardemommekjerner. La det avkjøles på et kjølig sted. Skjær i biter.
Appelsintrøffel
Ingredienser
200 g melkesjokolade
200 g mørk sjokolade
8 ss fløte
5 ss juice fra appelsin
1 appelsin, finrevet skall
eventuelt sjokolade å dyppe i
1. Knekk sjokoladen i biter, og smelt den sakte i mikrobølgeovnen.
2. Kok opp fløten, ta kjelen av kokeplaten, og tilsett appelsinjuice og det revne appelsinskallet. Rør det raskt sammen med den smeltede sjokoladen. Avslutt med stavmikser for å få en jevn trøffel.
3. Kle innsiden av en avlang brødform med plastfolie. Hell i trøffelen, og la den stå og stivne til neste dag. Skjær trøffelen i biter. Dypp gjerne bitene i smeltet sjokolade, eller dryss over kakao.
