Dessert:

Sjokoladekake med marinert ananas og krem

Denne smakskombinasjonen må du bare prøve!

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Sjokoladekake med marinert ananas og krem

6 personer
Tid: 25 min
Steketid: 25 min

Ingredienser
Sjokoladekake

200 g mørk sjokolade
125 g smør
4 egg
175 g sukker
1 springform, 20 cm i diameter

Marinert ananas
1 ananas
1 ts vaniljesukker
3 ss brunt sukker
4 ss rom
1 ss limesaft

Krem
2 dl kremfløte
frisk mynte

Slik gjør du

1. Sjokoladekake: Skru ovnen på 185°. Hakk sjokoladen grovt. Skjær smøret i terninger. Smelt sjokolade og smør i en skål over vannbad. Avkjøl lett. Pisk egg og sukker sammen med en elektrisk visp til en lett og luftig eggedosis. Vend den deretter i sjokolademassen med en slikkepott.
2. Hell deigen i en smurt springform, og stek den i ovnen i 25 minutter. Kaken skal være myk i midten, akkurat som en brownie. Avkjøl på rist. La kaken stå i ­kjøleskapet i 5–6 timer, eller gjerne til ­neste dag, slik at den får satt seg.
3. Marinert ananas: Skjær skallet av ­ananasen, og kutt fruktkjøttet i grove ­biter. Rør vaniljesukker sammen med ­sukker, rom og limesaft. Hell det over ­ananasbitene, og la dem trekke i minst 1 time.
4. Servering: Pisk fløten til myk krem. ­Server sjokoladekaken med krem og marinert ananas toppet med litt fersk mynte.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer