Sjokoladekake med marinert ananas og krem
6 personer
Tid: 25 min
Steketid: 25 min
Ingredienser
Sjokoladekake
200 g mørk sjokolade
125 g smør
4 egg
175 g sukker
1 springform, 20 cm i diameter
Marinert ananas
1 ananas
1 ts vaniljesukker
3 ss brunt sukker
4 ss rom
1 ss limesaft
Krem
2 dl kremfløte
frisk mynte
Slik gjør du
1. Sjokoladekake: Skru ovnen på 185°. Hakk sjokoladen grovt. Skjær smøret i terninger. Smelt sjokolade og smør i en skål over vannbad. Avkjøl lett. Pisk egg og sukker sammen med en elektrisk visp til en lett og luftig eggedosis. Vend den deretter i sjokolademassen med en slikkepott.
2. Hell deigen i en smurt springform, og stek den i ovnen i 25 minutter. Kaken skal være myk i midten, akkurat som en brownie. Avkjøl på rist. La kaken stå i kjøleskapet i 5–6 timer, eller gjerne til neste dag, slik at den får satt seg.
3. Marinert ananas: Skjær skallet av ananasen, og kutt fruktkjøttet i grove biter. Rør vaniljesukker sammen med sukker, rom og limesaft. Hell det over ananasbitene, og la dem trekke i minst 1 time.
4. Servering: Pisk fløten til myk krem. Server sjokoladekaken med krem og marinert ananas toppet med litt fersk mynte.