Sjokolade

Sjokoladekrig: Beskyldes for kopiering

– Vi har selvfølgelig ikke noe behov for å kopiere andre aktører, sier Freia.

BOBLE: Slik ser den relanserte sjokoladeplaten til Freia ut. FOTO: Mondelez
BOBLE: Slik ser den relanserte sjokoladeplaten til Freia ut. FOTO: Mondelez Vis mer
Publisert

Denne uken ble «Freia Boble» lansert i ny drakt. Forbrukerne har gitt uttrykk for at de ønsker den luftige sjokoladeplaten tilbake i hyllene etter syv år, og nå har de fått ønsket oppfylt. De neste ukene vil sjokoladen bli rullet ut i butikkhyllene igjen til stor glede for mange sjokoladeelskere.

På TikTok florerer det av smakstester av den returnerte sjokoladen, som ser ut til å falle i god jord hos de fleste.

Men det er ikke alle som er like fornøyde med at sjokoladen inntar butikkhyllene.

Plagiatanklager

Freia skal ha mottatt en henvendelse fra Orkla Confectionery & Snacks Norge AS. Her anklages Freia for plagiat av sjokoladen «Stratos» fra Nidar. Stratos er kjent for luftbobler som smelter lett på tungen og ble lansert allerede i 1936.

– Vi mener den grafiske utformingen på pakningen til Freia Boble er for lik Stratos, sier Orkla i en uttalelse til Nettavisen.

Stratos er en av Nidars viktigste og eldste produkter, og fabrikken har fra sin spe begynnelse tatt utgangspunkt i at sjokoladen skal være porøs.

– Ikke en kopi

Boble og Stratos kan for mange være forvekslende like, med den blå fargen og den luftige konsistensen. Freias sjokolade heter «Boble», mens slagordet til Stratos er «Bobler av glede». Forvekslende likt?

Produktsjef i Freia, Tina Stangnes, sier til Nettavisen at sjokoladen har den karakteristiske gule emballasjen, og tror ikke at forbrukerne vil forveksle sjokoladekonkurrentenes produkter. Hun er ikke bekymret.

– Vi har ingen planer om å endre verken produkt eller innpakning. Vi har selvfølgelig ikke noe behov for å kopiere andre aktører, sier hun til avisen.

Sjokoladen har blitt mindre

Det er mer enn emballasjen som er endret på Boble siden første lansering i 2012. Utformingen og inndelingen av bitene skal gjøre det enklere å dele opp i like store biter.

Likevel er platen denne gangen på 150 gram mens den første versjonen var på 210 gram.

– Dette er en størrelse som er vanlig for mange andre av våre produkter, og passer bra til denne type sjokolade. Endringene er gjort for å gi forbrukerne en enda bedre sjokoladeopplevelse, sier Freia til DinSide.

Størrelsen skal være tilpasset Freias nye platedesign.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer