Til 6 personer
Tid: 1 time
Steketid: 10 min
Avkjøling: Natten over

Slik lager du kandiserte klementiner
Ingredienser
Ruladedeig
25 g smør
4 egg
100 g hvetemel
20 g usøtet kakaopulver
120 g sukker
Hagtornsirup
250 g hagtorn (fås på apotek)
30 g sukker
Sjokoladeglace
200 g mørk sjokolade
2 dl kremfløte
20 g smør
Hvit sjokoladekrem
100 g hvit sjokolade
4 ss kremfløte
150 g kremost naturell
Pynt
forskjellig sukkerpynt

Dette er de sju slag - og derfor baker vi dem
Slik gjør du
1. Hagtornsirup: Kok hagtorn og sukker i en kasserolle i 15 minutter. Sikt fra hagtorn, og kok sirupen litt inn. Avkjøl. Ruladedeig: Skru ovnen på 180°. Smelt smøret i en kasserolle. Skill eggene i plommer og hviter. Vend mel med kakao. Pisk eggeplommene og sukker til en luftig krem i en skål med en elektrisk pisker, og tilsett kakaomelet. Pisk eggehvitene stive med en elektrisk pisker i en annen skål, og vend dem deretter i deigen med en slikkepott.
2. Tilsett det smeltede smøret, og rør deigen godt sammen. Hell deigen ut på en bakeplate kledd med bakepapir, så den utgjør en firkant på 20×30 cm som er ca. 8 mm tykk. Stek kaken i ovnen i 8–10 minutter. Ta den ut, og rull den forsiktig sammen med bakepapiret inni. Dekk til den sammenrullede kaken med et fuktig kjøkkenhåndkle, og la den avkjøles helt i kjøleskapet.
3. Sjokoladeglace: Hakk den mørke sjokoladen fint. Varm opp fløten i en kasserolle. Tilsett sjokolade og smør, og la det smelte sammen under omrøring. La det avkjøles i kjøleskap.
4. Hvit sjokoladekrem: Hakk den hvite sjokoladen fint. Varm fløten opp i en skål over vannbad ved svak varme, og smelt den hvite sjokoladen oppi fløten. La sjokoladekremen avkjøles lett, og vend deretter i kremosten.
5. Rull forsiktig kaken ut, og fordel den hvite sjokoladekremen oppå i et jevnt lag. Drypp litt av den mørke sjokoladeglacen og hagtornsirup over sjokoladekremen. Rull kaken stramt sammen igjen, men la bakepapiret bli på utsiden. Sno endene av bakepapiret sammen, og dekk eventuelt ruladen med plastfolie. La kaken sette seg i kjøleskapet natten over.
6. Varm opp sjokoladeglacen i en kasserolle til den er glatt. Hell den over ruladen, så den er helt dekket. Pynt med sukkerpynt, og server ruladen med ekstra hagtornsirup.