Oppskrift:

Sjokoladerulade med smak av luksus!

Dette er en luksuriøs versjon av den klassiske ruladen som minner om franskmennenes Bûche de Noël-julekake.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Til 6 personerTid: 1 timeSteketid: 10 minAvkjøling: Natten over

IngredienserRuladedeig25 g smør4 egg100 g hvetemel20 g usøtet kakaopulver120 g sukker

Hagtornsirup250 g hagtorn (fås på apotek)30 g sukker

Sjokoladeglace200 g mørk sjokolade2 dl kremfløte20 g smør

Hvit sjokoladekrem100 g hvit sjokolade4 ss kremfløte150 g kremost naturell

Pyntforskjellig sukkerpynt

Slik gjør du

1. Hagtornsirup: Kok hagtorn og sukker i en kasserolle i 15 minutter. Sikt fra hagtorn, og kok sirupen litt inn. Avkjøl. Ruladedeig: Skru ovnen på 180°. Smelt smøret i en kasserolle. Skill eggene i plommer og hviter. Vend mel med kakao. Pisk eggeplommene og sukker til en luftig krem i en skål med en elektrisk pisker, og tilsett kakaomelet. Pisk eggehvitene stive med en elektrisk pisker i en annen skål, og vend dem deretter i deigen med en slikkepott.2. Tilsett det smeltede smøret, og rør deigen godt sammen. Hell deigen ut på en bakeplate kledd med bakepapir, så den utgjør en firkant på 20×30 cm som er ca. 8 mm tykk. Stek kaken i ovnen i 8–10 minutter. Ta den ut, og rull den forsiktig sammen med bakepapiret inni. Dekk til den sammenrullede kaken med et fuktig kjøkkenhåndkle, og la den avkjøles helt i kjøleskapet.3. Sjokoladeglace: Hakk den mørke sjokoladen fint. Varm opp fløten i en kasserolle. Tilsett sjokolade og smør, og la det smelte sammen under omrøring. La det avkjøles i kjøleskap.4. Hvit sjokoladekrem: Hakk den hvite sjokoladen fint. Varm fløten opp i en skål over vannbad ved svak varme, og smelt den hvite sjokoladen oppi fløten. La sjokoladekremen avkjøles lett, og vend deretter i kremosten.5. Rull forsiktig kaken ut, og fordel den hvite sjokoladekremen oppå i et jevnt lag. Drypp litt av den mørke sjokoladeglacen og hagtornsirup over sjokoladekremen. Rull kaken stramt sammen igjen, men la bakepapiret bli på utsiden. Sno endene av bakepapiret sammen, og dekk eventuelt ruladen med plastfolie. La kaken sette seg i kjøleskapet natten over.6. Varm opp sjokoladeglacen i en kasserolle til den er glatt. Hell den over ruladen, så den er helt dekket. Pynt med sukkerpynt, og server ruladen med ekstra hagtornsirup.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer