Terte:

Sjokoladeterte med bakt bakte plommer og fiken

Dyss hakkete pistasjnøtter over terten. Server med vaniljeis eller pisket krem.

TERTE: Denne terten rekker langt, fordi den er fyldig og skal serveres i tynne skiver. FOTO: Betina Hastoft
TERTE: Denne terten rekker langt, fordi den er fyldig og skal serveres i tynne skiver. FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sjokoladeterte med bakte plommer og fikener

Tid: 40 minutter / Avkjøling, mørdeig: 2 timer / Avkjøling sjokoladeganache: Minst 3 timer / Baketid: 35 minutter / Antall personer: 10–12

Dette trenger du til grov mørdeig :

  • 100 g mykt smør + litt til formen
  • 60 g melis
  • Korn av ½ vaniljestang
  • 1 klype salt
  • 1 egg
  • 25 g mandelmel
  • 25 g fullkornshvetemel
  • 160 g hvetemel
  • Rund terteform med løs bunn, 24–26 cm i diameter
  • Tørkede bønner eller kikerter til bunnen

Sjokoladeganache:

  • 250 g mørk sjokolade
  • 3 ½ dl kremfløte
  • 1 ss flytende honning
  • 1 knivspiss salt

Bakte plommer og fikener:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer