Sjokoladeterte med bakte plommer og fikener
Tid: 40 minutter / Avkjøling, mørdeig: 2 timer / Avkjøling sjokoladeganache: Minst 3 timer / Baketid: 35 minutter / Antall personer: 10–12
Dette trenger du til grov mørdeig :
- 100 g mykt smør + litt til formen
- 60 g melis
- Korn av ½ vaniljestang
- 1 klype salt
- 1 egg
- 25 g mandelmel
- 25 g fullkornshvetemel
- 160 g hvetemel
- Rund terteform med løs bunn, 24–26 cm i diameter
- Tørkede bønner eller kikerter til bunnen
Sjokoladeganache:
- 250 g mørk sjokolade
- 3 ½ dl kremfløte
- 1 ss flytende honning
- 1 knivspiss salt
Bakte plommer og fikener:
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger