Ukens Matplan

Sjøkreps med sprø blomkålsalat og aïoli

Lettvint og supergod sjømat på tirsdag!

SJØMAT: Denne blomkålsalaten må du prøve. Helt lekker til sjømat! Foto: All Over Press
SJØMAT: Denne blomkålsalaten må du prøve. Helt lekker til sjømat! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 25 minutter

Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 6–10 sjøkreps
  • litt smør
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • salt
  • ½ dl sitronsaft
  • 2 ss flytende honning
  • 4 ss olivenolje
  • salt
  • ½ blomkål i små buketter
  • ½ dl hakket dill
  • 2 hjertesalater

Tilbehør:

  • aïoli
  • ev. grovt brød
TIPS: Bruk gjerne frosne sjøkreps. De er også rimeligere. Foto: All Over Press
TIPS: Bruk gjerne frosne sjøkreps. De er også rimeligere. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:


1. Sett ovnen på maks varme og med grillen på. Del sjøkrepsene i to på langs, eller legg dem hele på en stekeplate. Legg litt smør på hver hale, og ha på hvitløk og salt. Grill sjøkrepsene under grillen i 5–6 minutter, eller til de er ferdige. 
2. Imens rører du sammen sitronsaft, honning, olivenolje og salt. Ha i blomkål og dill. Skjær salaten i båter, og anrett den toppet med blomkål og dill. 
3. Server sjøkrepsene straks med salat, aïoli og ev. grovt brød. Husk servietter og en skål med vann til å skylle fingrene i.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer