Blåskjell i sider
Tid: 20 minutter
Antall personer: 4
Ingredienser
1 kg blåskjell
1 løk
1 liten fennikel
100 g cherrytomater
olje til steking
5 stilker frisk timian
3 dl tørr eplesider
2 1/2 dl kremfløte
Til servering
4 skiver brød
1. Rens blåskjellene, og kast dem som er åpne og skadet. Skyll skjellene i kaldt vann.
2. Rensk og hakk løk. Rens fennikel, og skjær den i tynne skiver. Skyll tomatene, og skjær dem i to. Stek løk, fennikel og tomater i litt olje i en gryte i 3–4 minutter.
3. Tilsett timian og eplesider, legg lokk på gryten, og kok opp. Hell blåskjellene i gryten, og la dem koke under lokk i 2–3 minutter, til de har åpnet seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg.
4. Fisk forsiktig skjellene opp, og legg dem i et dypt fat. Hell fløte i suppen i gryten, og la den koke litt inn.
5. Smak til med salt og pepper, og hell suppen over skjellene. Server med godt brød til.


Vet du forskjellen på fet og mager fisk?
Rødspettefilet med sprø salat
Tid: 20 minutter
Antall personer: 4
Ingredienser
4 doble rødspettefileter
1 ss hvetemel
1 egg
2 dl brødrasp
smør til steking
salt og pepper
Sprø salat
1 gulrot
100 g squash
100 g fennikel
1 dl ravigotesaus
2 ss finhakket frisk dill
Til servering
karse
frisk dill
ev. godt brød
1. Vend fiskefiletene i hvete mel krydret med salt og pepper. Vend dem deretter i sammenpisket egg og til sist i rasp.
2. Stek fiskefiletene i smør i en panne i ca. 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
3. Sprø salat: Skrell gulroten, og skjær den i tynne strimler. Skyll squashen, og skjær den i tynne skiver. Rens fennikel, og skjær den i fine skiver. Vend gulrot, squash og fennikel sammen i ravigotesaus og friskhakket dill.
4. Servering: Anrett de nystekte fiskefiletene sammen med den sprø salaten, og dryss over karse og masse dill. Server eventuelt brød til.

Østers-mignonette
Tid: 15 minutter
Antall personer: 4
Ingredienser
12 østers
Eddikdressing
1 liten sjalottløk
1 dl sherryeddik
1 ss frisk dill
nykvernet pepper
1. Åpne de friske østersene, og lukt på dem. De skal lukte friskt av sjøvann. Fjern eventuelle løse skalldeler.
2. Eddikdressing. Rens og hakk løken fint, og rør sammen med eddik, friskhakket dill og pepper. Server dressingen til østersene.

