Blåskjell i sider. FOTO: Columbus Leth
Blåskjell i sider. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppskrifter:

Sjømat på under 20 min

Her er tre raske og deilige fiske- og skalldyrretter.

Publisert

Blåskjell i sider

Tid: 20 minutter
Antall personer: 4

Ingredienser
1 kg blåskjell
1 løk
1 liten fennikel
100 g cherrytomater
olje til steking
5 stilker frisk timian
3 dl tørr eplesider
2 1/2 dl kremfløte

Til servering
4 skiver brød

1. Rens blåskjellene, og kast dem som er åpne og skadet. Skyll skjellene i kaldt vann.
2. Rensk og hakk løk. Rens fennikel, og skjær den i tynne skiver. Skyll tomatene, og skjær dem i to. Stek løk, fennikel og tomater i litt olje i en gryte i 3–4 minutter.
3. Tilsett timian og eplesider, legg lokk på gryten, og kok opp. Hell blåskjellene i gryten, og la dem koke under lokk i 2–3 minutter, til de har åpnet seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg.
4. Fisk forsiktig skjellene opp, og legg dem i et dypt fat. Hell fløte i suppen i gryten, og la den koke litt inn.
5. Smak til med salt og pepper, og hell suppen over skjellene. Server med godt brød til.

Du kan servere dem med pasta eller pommes frites, eller du kan gjøre som her, og nyte de deilige blåskjellene med godt brød. FOTO: Columbus Leth
Du kan servere dem med pasta eller pommes frites, eller du kan gjøre som her, og nyte de deilige blåskjellene med godt brød. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Rødspettefilet med sprø salat

Tid: 20 minutter
Antall personer: 4

Ingredienser
4 doble rødspettefileter
1 ss hvetemel
1 egg
2 dl brødrasp
smør til steking
salt og pepper

Sprø salat
1 gulrot
100 g squash
100 g fennikel
1 dl ravigotesaus
2 ss finhakket frisk dill

Til servering
karse
frisk dill
ev. godt brød

1. Vend fiskefiletene i hvete mel krydret med salt og pepper. Vend dem deretter i sammenpisket egg og til sist i rasp.
2. Stek fiskefiletene i smør i en panne i ca. 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
3. Sprø salat: Skrell gulroten, og skjær den i tynne strimler. Skyll squashen, og skjær den i tynne skiver. Rens fennikel, og skjær den i fine skiver. Vend gulrot, squash og fennikel sammen i ravigotesaus og friskhakket dill.
4. Servering: Anrett de nystekte fiskefiletene sammen med den sprø salaten, og dryss over karse og masse dill. Server eventuelt brød til.

Den klassiske fiskefileten kan gjerne serveres med noe annet enn potet og remulade. Tips! Får du ikke tak i rødspette, kan du bruke en annen hvit fisketype. Juster steketiden ut fra tykkelsen på fisken. FOTO: Columbus Leth
Den klassiske fiskefileten kan gjerne serveres med noe annet enn potet og remulade. Tips! Får du ikke tak i rødspette, kan du bruke en annen hvit fisketype. Juster steketiden ut fra tykkelsen på fisken. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Østers-mignonette

Tid: 15 minutter
Antall personer: 4

Ingredienser
12 østers

Eddikdressing
1 liten sjalottløk
1 dl sherryeddik
1 ss frisk dill
nykvernet pepper

1. Åpne de friske østersene, og lukt på dem. De skal lukte friskt av sjøvann. Fjern eventuelle løse skalldeler.
2. Eddikdressing. Rens og hakk løken fint, og rør sammen med eddik, friskhakket dill og pepper. Server dressingen til østersene.

Server østersene helt enkelt og klassisk med en fransk eddikdressing. Tips! Mignonette er den franske eddikdressingen med pepper og sjalottløk. Den er også god som salatdressing. FOTO: Columbus Leth
Server østersene helt enkelt og klassisk med en fransk eddikdressing. Tips! Mignonette er den franske eddikdressingen med pepper og sjalottløk. Den er også god som salatdressing. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer