Dessert:

Skremmende godt

Denne kaka passer perfekt til Halloween!

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Spindelvevskake med banan og Nutella

8 personer
Tid: 40 min
Steketid: 50 min

Ingredienser
1 vaniljestang
200 g mykt smør
190 g sukker
4 egg
210 g hvetemel
1 ts bakepulver
¼ ts salt
3 modne bananer
½ dl skummet kulturmelk
2 ss kakao
100 g Nutella
litt smør til formen
1 springform, ca. 24 cm i diameter

Sjokoladekrem
150 g mørk sjokolade
½ dl kremfløte
Spindelvevsglasur
125 melis
½ dl kremfløte

Pynt
ev. spiselige pynte­edderkopper

1. Skru ovnen på 180°. Del vanilje­stangen, og skrap ut frøene. Pisk smør, sukker og vaniljefrø ­kremete i en skål med en elektrisk pisker. Tilsett 1 egg om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Rør mel, bakepulver og salt sammen i en annen skål, og sikt det i deigen.
2. Skrell bananene, og mos dem godt med en gaffel i en skål. Rør bananmosen i deigen sammen med skummet kulturmelk. Hell halvparten av deigen over i en ­annen skål, og rør denne deigen sammen med kakao og Nutella.
3. Legg bakepapir i bunnen av formen, og smør kanten med smør. Hell den lyse og den mørke deigen skiftevis og gjerne litt tilfeldig i formen, og rør en kniv rundt i den, så den blir marmorert.
4. Stek kaken i ovnen i 50 minutter. Sjekk med en gaffel eller et grill-spyd at den er gjennomstekt. ­Avkjøl kaken i formen på en rist.
5. Sjokoladekrem: Hakk sjoko­laden grovt, og ha den i en skål sammen med fløten. Smelt blandingen ved lav varme – enten i skål over vannbad eller i mikro­-bølgeovn, og rør den sammen til en glatt krem. Smør kremen ut på den avkjølte kaken i et jevnt lag.
6. Spindelvevsglasur: Rør melis og fløte sammen i en skål. Hell ­glas­uren i et lite kremmerhus eller en sprøytepose, og klipp et lite hull i spissen. Sprøyt glasuren ut på kaken som en stor spiral. Start fra midten, og arbeid ut mot kanten. Lag et mønster i glasuren ved å trekke en strek med en tann­stikker eller et grillspyd fra midten av spiralen og ut mot kanten. ­Fortsett på samme måte hele ­veien rundt til glasuren ligner et spindel­vev. Pynt eventuelt kaken med spiselige pynte-edderkopper.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer