Dessert:

Skremmende godt

Denne kaka passer perfekt til Halloween!

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Spindelvevskake med banan og Nutella

8 personerTid: 40 minSteketid: 50 min

Ingredienser1 vaniljestang200 g mykt smør190 g sukker4 egg210 g hvetemel1 ts bakepulver¼ ts salt3 modne bananer½ dl skummet kulturmelk2 ss kakao100 g Nutellalitt smør til formen1 springform, ca. 24 cm i diameter

Sjokoladekrem150 g mørk sjokolade½ dl kremfløteSpindelvevsglasur125 melis½ dl kremfløte

Pyntev. spiselige pynte­edderkopper

1. Skru ovnen på 180°. Del vanilje­stangen, og skrap ut frøene. Pisk smør, sukker og vaniljefrø ­kremete i en skål med en elektrisk pisker. Tilsett 1 egg om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Rør mel, bakepulver og salt sammen i en annen skål, og sikt det i deigen.2. Skrell bananene, og mos dem godt med en gaffel i en skål. Rør bananmosen i deigen sammen med skummet kulturmelk. Hell halvparten av deigen over i en ­annen skål, og rør denne deigen sammen med kakao og Nutella.3. Legg bakepapir i bunnen av formen, og smør kanten med smør. Hell den lyse og den mørke deigen skiftevis og gjerne litt tilfeldig i formen, og rør en kniv rundt i den, så den blir marmorert.4. Stek kaken i ovnen i 50 minutter. Sjekk med en gaffel eller et grill-spyd at den er gjennomstekt. ­Avkjøl kaken i formen på en rist.5. Sjokoladekrem: Hakk sjoko­laden grovt, og ha den i en skål sammen med fløten. Smelt blandingen ved lav varme – enten i skål over vannbad eller i mikro­-bølgeovn, og rør den sammen til en glatt krem. Smør kremen ut på den avkjølte kaken i et jevnt lag.6. Spindelvevsglasur: Rør melis og fløte sammen i en skål. Hell ­glas­uren i et lite kremmerhus eller en sprøytepose, og klipp et lite hull i spissen. Sprøyt glasuren ut på kaken som en stor spiral. Start fra midten, og arbeid ut mot kanten. Lag et mønster i glasuren ved å trekke en strek med en tann­stikker eller et grillspyd fra midten av spiralen og ut mot kanten. ­Fortsett på samme måte hele ­veien rundt til glasuren ligner et spindel­vev. Pynt eventuelt kaken med spiselige pynte-edderkopper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer