Når du tar ut rucola-posen av kjøleskapet og oppdager at den ikke lenger er sprø, salatbladene er blitt vasne eller spinatbladene våte, er det lett å hoppe til beslutningen om at deres glanstid er forbi, og bladene havner i matavfallet.
Mange av oss er ikke bevisste nok på alternativene. Hva med å prøve å forlenge holdbarheten? Vi nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder å kaste mat – en ulempe både for lommeboka og klimaet. Ved å forlenge matvarenes holdbarhet, bidrar vi til å redusere matsvinn.
Ved å bruke opp rester, grønnsaker som synger på siste verset, eller tørre brødskiver, vil vi også spare noen kroner her og der.
Sosiale medier gir og gir
Med et univers av tips og triks i sosiale medier, har KK kommet over et enkelt råd som gjør at den åpnede posen med spinat, salat, rucola – eller hva det måtte være – holder seg frisk lengre.
Ved å legge et ark tørkepapir sammen med bladene i posen, vil holdbarheten forlenges. Ved å kunne brukes til flere måltider over en lengre periode, får du plutselig mer valuta for pengene du betalte for den.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger