Løk

Slik bør du egentlig kutte løken

Prøv proffenes teknikk!

LØKSKJÆRING: Hvordan er det egentlig du skal gjøre det? Nå har vi endelig svaret! Foto: Thinkstock.com
LØKSKJÆRING: Hvordan er det egentlig du skal gjøre det? Nå har vi endelig svaret! Foto: Thinkstock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Løk er både smakfullt, næringsrikt og kalorifattig. Og dersom du liker grønnsaken, er det faktisk ingen grunn til at du ikke kan spise det hver dag – opptil flere ganger om dagen.

De fleste kjenner til helseeffektene av hvitløk, som blant annet dreper bakterier og motvirker infeksjoner, men rødløk og gulløk, som kanskje er de vanligste løksortene vi har i kjøleskapet, er også proppfulle av sunne vitaminer og næringsstoffer.

Helsebringende gevinster

Ifølge Bama.no inneholder løk tre hovedgrupper av næringsstoffer – antioksidanter, svovelforbindelser og karbohydrater, og det er disse stoffene som er med på å gi løkvariantene helsebringende gevinster.

Regelmessig inntak av løk kan blant annet forebygge hjerte- og karsykdommer, redusere kolesterolnivået i blodet og blodtrykket, beskytte mot flere former for kreft, ha en bakteriedrepende virkning, fungere som et naturlig antibiotikum, motvirke beinskjørhet, være bra for astmatikere og allergikere, i tillegg til at grønnsakstypen har en anti-diabetisk virkning.

Hvordan skal du kutte den?

Det finnes mange tips og triks når det kommer til løkkutting. For eksempel er det lurt å kjøle den ned før du kutter den opp, for å unngå at tårene havner i maten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer