LØKSKJÆRING: Hvordan er det egentlig du skal gjøre det? Nå har vi endelig svaret! Foto: Thinkstock.com
LØKSKJÆRING: Hvordan er det egentlig du skal gjøre det? Nå har vi endelig svaret! Foto: Thinkstock.com Vis mer

Løk

Slik bør du egentlig kutte løken

Prøv proffenes teknikk!

Løk er både smakfullt, næringsrikt og kalorifattig. Og dersom du liker grønnsaken, er det faktisk ingen grunn til at du ikke kan spise det hver dag – opptil flere ganger om dagen.

De fleste kjenner til helseeffektene av hvitløk, som blant annet dreper bakterier og motvirker infeksjoner, men rødløk og gulløk, som kanskje er de vanligste løksortene vi har i kjøleskapet, er også proppfulle av sunne vitaminer og næringsstoffer.

Helsebringende gevinster

Ifølge Bama.no inneholder løk tre hovedgrupper av næringsstoffer – antioksidanter, svovelforbindelser og karbohydrater, og det er disse stoffene som er med på å gi løkvariantene helsebringende gevinster.

Regelmessig inntak av løk kan blant annet forebygge hjerte- og karsykdommer, redusere kolesterolnivået i blodet og blodtrykket, beskytte mot flere former for kreft, ha en bakteriedrepende virkning, fungere som et naturlig antibiotikum, motvirke beinskjørhet, være bra for astmatikere og allergikere, i tillegg til at grønnsakstypen har en anti-diabetisk virkning.

HA ALLTID LØK LIGGENDE: Løk inneholder tre hovedgrupper av næringsstoffer – antioksidanter, svovelforbindelser og karbohydrater, og det er disse stoffene som er med på å gi løkvariantene helsebringende gevinster.
HA ALLTID LØK LIGGENDE: Løk inneholder tre hovedgrupper av næringsstoffer – antioksidanter, svovelforbindelser og karbohydrater, og det er disse stoffene som er med på å gi løkvariantene helsebringende gevinster. Vis mer

Hvordan skal du kutte den?

Det finnes mange tips og triks når det kommer til løkkutting. For eksempel er det lurt å kjøle den ned før du kutter den opp, for å unngå at tårene havner i maten.

Du har sikkert sett de proffe kokkene skjære løk på TV, og lurt på hvordan i alle dager de klarer å få det til å gå så fort. Først og fremst handler det nok om tonnevis av øvelse, men også noen smarte teknikker. Hvordan er det egentlig best, raskest og lettest å kutte løk?

Kanskje kan TV-kokk Gordon Ramsay lære oss en ting eller to?

 

LES OGSÅ: Derfor bør du spise mer løk

Et annet godt tips er å skjære skiver med fibrene til løken! Kanskje gammelt nytt for noen, men definitivt et godt tips til de av oss uten særlig peiling på kjøkkenet. Det viste kokk Allison Fishman Task oss på det populære TV-programmet Today Food nylig.

- Dette vil endre livene deres på kjøkkenet for alltid, sier hun i videoen.

LES OGSÅ: Lei av kviser? Spis mer løk!

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: