BACON: Sprøstekt bacon smaker fortreffelig. Se hvordan du får perfekt resultat - hver gang! Foto: Boris Ryzhkov - Fotolia
BACON: Sprøstekt bacon smaker fortreffelig. Se hvordan du får perfekt resultat - hver gang! Foto: Boris Ryzhkov - FotoliaVis mer

Bacon:

Slik får du perfekt bacon

Nydelig sprøstekt, null stekeos og ingen søl.

Bacon til frokost smaker nydelig, og for de fleste symboliserer lukten av det lange frokoster på late morgener i ferier eller helger.

Om du spiser det med speilegg, har det på en brødskive med leverpostei, eller foretrekker en sandwich med kremost og bacon er en smakssak. Men de aller fleste av oss liker best bacon som er sprøtt og smakfullt - ikke halvstekt og slapt, eller svartbrent og tørt.

Å stå og steke bacon i stekepannen er en litt grisete og tidkrevende jobb. Det tar ikke mange minuttene før stekeosen kommer, og om du skal steke til flere personer enn deg selv blir du stående der ganske lenge for å få stekt alle skivene sprø.

Perfekt bacon på 15 minutter

Gladnyheten er at du kan steke bacon raskere og lettere - og med mye bedre resultat.

Trikset er å steke baconskivene i ovnen!

SMART: Å steke bacon i ovnen sparer deg for arbeid og stekeos ... Foto: Stine Okkelmo
SMART: Å steke bacon i ovnen sparer deg for arbeid og stekeos ... Foto: Stine Okkelmo Vis mer

Alt du trenger gjøre er å sette ovnen på 200 grader, legge et bakepapir på stekeplaten, og plassere baconskivene fint ved siden av hverandre. Siden stekeplaten er større enn stekepannen din, får du stekt mer bacon på én gang, og alt blir ferdig samtidig.

Skal du steke mye, bruker du varmluftsfunksjonen, og legger inn to stekeplater med bacon samtidig.

La baconet steke i 15 minutter, eller til du ser at det har fått farge og blitt sprøtt. Vend gjerne baconskivene en gang i løpet av steketiden for å sikre helt jevn steking.

Ta stekeplatene ut av ovnen, og tørk av det smeltede fettet på baconskivene med litt tørkerull.

Vips, du har perfekt, sprøstekt bacon klart til servering!

FERDIG!: ... og 15 minutter senere er baconet sprøstekt og perfekt. Foto: Stine Okkelmo
FERDIG!: ... og 15 minutter senere er baconet sprøstekt og perfekt. Foto: Stine Okkelmo Vis mer

PS! Du kan også bruke mikrobølgeovnen til å steke bacon. Da får du ekstra sprøtt og sunt bacon.

Flere smarte stekeovntriks:

Kok egg i stekeovnen!

Slik steker du pizzaen perfekt

Lag ditt eget potetgull

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: