Rengjøre stavmikser

Slik får du stavmikseren helt ren på to sekunder

– Veldig enkelt, sier matinfluenser Kristoffer Tvilde.

RENGJØRE STAVMIKSER: Det kan by på irritasjon og mer jobb enn nødvendig, men det slipper du etter å ha lest denne artikkelen. FOTO: NTB
RENGJØRE STAVMIKSER: Det kan by på irritasjon og mer jobb enn nødvendig, men det slipper du etter å ha lest denne artikkelen. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det er helg og med det står taco på menyen i mange hjem. Kjøttdeigen skal stekes, grønnsakene kuttes opp og guacamolen blandes. Mange tyr til stavmikseren for å spare både krefter og tid – og den gir også en kremete konsistens.

Men stavmikseren byr også på irritasjon. Kanskje har du kjørt den i oppvaskmaskinen i flere omganger for å få bort alle matrestene i mikserens innerste kriker og kroker, men den vil altså ikke bli ren. Eller kanskje den ikke kan kjøres i maskinen i det hele tatt. Må du altså ta oppvaskbørsten fatt og gjøre jobben selv?

Nei da, frykt ikke, vi har nemlig kommet over et superenkelt råd som koster deg omtrent null tid og energi.

Gode råd

Mat- og spareinfluenser Kristoffer Tvilde har delt flere gode råd med KKs lesere. Blant annet hvordan forlenge varigheten på jordbær, hvordan få urtene til å vare i ukevis eller hvordan kutte opp soppen på rekordtid.

Med enkle grep, kan man spare tid, penger og frustrasjon – noe Tvilde gladelig deler med sine følgere. Han har også skrevet Sparekokeboken hvor han skriver om matlaging på budsjett.

Så enkelt er det

«Den enkleste måten å vaske håndmikseren er å kjøre den i et glass med vann», skriver Tvilde i videoen hvor han viser hvordan det enkelt kan gjøres.

Etter at du har brukt den, kjører du den noen runder i et glass med vann og matrestene vil skylles av. Deretter kan du eventuelt ta sette den i oppvaskmaskinen dersom den tåler det. Det er i alle fall ingen tvil om at vaskejobben blir enklere, og at du slipper å kjøre den i oppvaskmaskinen i flere omganger for å få den ren.

«To sekunder senere – ren og pen!» avslutter han strålende fornøyd med sin stavmikser fri for rester. Tid spart.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer