Det er fredag kveld, roen har senket seg etter ukens kjas of mas, og den meksikanske favoritten står på menyen for kvelden. Norge er faktisk det landet i verden som spiser mest meksikansk mat per innbygger etter Mexico.
Til tross for det, har vi tatt til oss egne varianter og vaner som passer inn i den norske tradisjonen. Mange unngår også tacoskjell fordi de kan være litt vrange når du skal fylle dem.
«Gled deg til å bli genierklært av venner og familie neste gang du spiser taco», kan forfatter av Sparekokeboken og matinfluenser Kristoffer Tvilde melde om taco-trikset vi ramlet over inne på profilen hans. Her deler han tips og triks fra kjøkkenet med i overkant av hundretusen følgere.

Med denne matvaren sparer du store summer
Et overraskende enkelt tips
KK har tidligere snakket med Tvilde om hvordan du får urtene til å holde i ukevis, hvordan slapp salat blir crispy igjen og hvordan han og familien på fire kun bruker 1500 kroner i uka på mat.
En god del råd å ta med seg fra sparekongen der, altså. Men tipset vi har kommet over denne gangen, gjelder ikke det økonomiske perspektivet – heller det følelsesmessige. For hvor frustrerende er det ikke å fylle tacoskjell som velter utover tallerkenen? Er det kanskje best å legge skjellet på siden og fylle det sidelengs?
Det trenger du ikke overtenke lenger, for vi serverer deg en solid løsning på frustrasjonen.

Med dette trikset trenger du aldri å kaste urter igjen
Du har redningen i kjøkkenskuffen
Den enkleste måten å fylle tacoskjellet på, er åpenbart å få det til å stå. Men hvordan få tacoskjellet til å stå oppreist?
– Ikke ved å bruke hånden, men ved å bruke en gaffel, oppfordrer Tvilde. Du vil jo gjerne ha hendene ledige når du skal fylle skjellene.
Deretter er det bare å fyllet skjellene med det du måtte ønske mens du har hendene fri – preget av hakket mindre frustrasjon enn tidligere.

Se video nedenfor. Bon appétit!

Dette er skjærebrettets skjulte funksjon

Mange glemmer dette når de lager smoothie
