Taco-triks

Slik får du tacoskjellet til å stå

Dette enkle trikset gjør tacomåltidet litt mindre frustrerende.

TACO-TRIKS: Har du prøvd dette trikset for å få tacoskjellene til å stå oppreist på tallerkenen? FOTO: NTB
TACO-TRIKS: Har du prøvd dette trikset for å få tacoskjellene til å stå oppreist på tallerkenen? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det er fredag kveld, roen har senket seg etter ukens kjas of mas, og den meksikanske favoritten står på menyen for kvelden. Norge er faktisk det landet i verden som spiser mest meksikansk mat per innbygger etter Mexico.

Til tross for det, har vi tatt til oss egne varianter og vaner som passer inn i den norske tradisjonen. Mange unngår også tacoskjell fordi de kan være litt vrange når du skal fylle dem.

«Gled deg til å bli genierklært av venner og familie neste gang du spiser taco», kan forfatter av Sparekokeboken og matinfluenser Kristoffer Tvilde melde om taco-trikset vi ramlet over inne på profilen hans. Her deler han tips og triks fra kjøkkenet med i overkant av hundretusen følgere.

Et overraskende enkelt tips

KK har tidligere snakket med Tvilde om hvordan du får urtene til å holde i ukevis, hvordan slapp salat blir crispy igjen og hvordan han og familien på fire kun bruker 1500 kroner i uka på mat.

En god del råd å ta med seg fra sparekongen der, altså. Men tipset vi har kommet over denne gangen, gjelder ikke det økonomiske perspektivet – heller det følelsesmessige. For hvor frustrerende er det ikke å fylle tacoskjell som velter utover tallerkenen? Er det kanskje best å legge skjellet på siden og fylle det sidelengs?

Det trenger du ikke overtenke lenger, for vi serverer deg en solid løsning på frustrasjonen.

Du har redningen i kjøkkenskuffen

Den enkleste måten å fylle tacoskjellet på, er åpenbart å få det til å stå. Men hvordan få tacoskjellet til å stå oppreist?

– Ikke ved å bruke hånden, men ved å bruke en gaffel, oppfordrer Tvilde. Du vil jo gjerne ha hendene ledige når du skal fylle skjellene.

Deretter er det bare å fyllet skjellene med det du måtte ønske mens du har hendene fri – preget av hakket mindre frustrasjon enn tidligere.

TRIKS: Bruk en gaffel for å få skjellet til å stå oppreist mens du fyller det, oppfordrer Tvilde. FOTO: Skjermdump Instagram/@krisslovesfood
TRIKS: Bruk en gaffel for å få skjellet til å stå oppreist mens du fyller det, oppfordrer Tvilde. FOTO: Skjermdump Instagram/@krisslovesfood Vis mer

Se video nedenfor. Bon appétit!

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer