Vegetar julemat

Slik kan du lage julemiddagen helt uten kjøtt

Her har du seks deilige oppskrifter.

FOTO: Winnie Methmann
FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Publisert

Flaskegresskar fylt med sopp

4 personerTid: 35 minOvnstid: I alt 1 time og 35 min

Ingredienser1 flaskegresskar2 løk2 fedd hvitløk500 g sjampinjong200 g østerssopp2 ss olivenolje1 håndfull frisk timiansalt og pepper100 g hasselnøttkjerner1 dl rasp ufarget hyssing

1. Skru ovnen på 200° varmluft. Del flaskegresskaret på langs, og fjern kjernene med en skje.2. Legg de to gresskarhalvdelene med skallet opp på en bakeplate kledd med bakepapir, og stek dem i ovnen i 45 minutter. Avkjøl lett. 3. Skrell løk og hvitløk. Skjær løkene i båter, og la hvitløkfeddene være hele. Rens all soppen, og skjær dem i grove skiver. Vend løk, hvitløk og sopp i olje, timian, salt og pepper, og fordel i et jevnt lag på en bakeplate kledd med bakepapir.4. Stek soppblandingen i ovnen i 25 minutter, til væsken fra soppene er fordampet og de begynner å bli gylne.5. Fordel hasselnøtter på en bakeplate kledd med bakepapir, og varm dem i ovnen i 5 minutter. Gni deretter av skallet fra hasselnøttene i et rent kjøkkenhåndkle.6. Løsne og spa forsiktig ut det stekte, møre gresskarkjøttet fra skallet, men la ca. 1 cm av det være igjen.7. Bland gresskarkjøtt, sopp, løk, ristede hasselnøtter og brødrasp i en food processor til det blir en grov farse. Krydre med salt og pepper.8. Fyll soppfarsen i begge gresskarskallene, og legg forsiktig den ene oppå den andre. Snør igjen de to halvdelene med hyssing. Stek det fylte gresskaret i ovnen i 20 minutter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer