Kutte løk

Slik kutter du løk uten å gråte

Disse geniale tipsene er enklere enn du tror!

KUTTE LØK: Hvis du vil kutte løk uten å gråte, finnes det heldigvis flere enkle og gode tips som du kan prøve. FOTO: NTB
KUTTE LØK: Hvis du vil kutte løk uten å gråte, finnes det heldigvis flere enkle og gode tips som du kan prøve. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Har du noen gang lurt på hvorfor du ofte gråter når du kutter løk?

Det svir i øynene, tårene triller og det blir rett og slett litt ubehagelig. Det er ikke uvanlig å kvie seg for å kutte løk på grunn av den kroppslige reaksjonen mange får, og det kan være fristende å finne frem både skibriller eller heldekkende maske.

Men hva er grunnen til at løk gir en slik reaksjon?

Det skyldes rett og slett at når du kutter i løken så frigjør du så mye gass og væske, at det begynner å svi i øynene. Noen ganger merker du det knapt, mens andre ganger står du der og strigråter.

Hvis du har en sløv kniv og dårlig teknikk, og presser ned løken, frigjør den enda mer væske.

Så er det mulig å unngå gråt når du kutter løk? Ifølge norske eksperter finnes det heldigvis flere tips du kan prøve.

Hjelper å fryse ned løken

- Hvis du vil kutte løk uten å gråte, så skal det visst hjelpe å fryse løken før du kutter den. Men det er en tidkrevende prosess for å kutte en løk eller to, da den først må fryses og så tines igjen, noe de fleste ikke har tid til i en travel hverdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer