Dessert:

Slik lager du deilig tiramisu

Du vil ikke angre på å prøve denne versjonen!

DESSERT: God dessert til deg og gjestene dine. Foto: Columbus Leth
DESSERT: God dessert til deg og gjestene dine. Foto: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Tiramisu-sjokoladepai med Kahlua

8 personer
Tid: 45 min
Avkjøling: 5 timer

Kjeksbunn
200 g havrekjeks
10 g kakaopulver
1/4 ts flaksalt
100 g smør

Melkesjokoladeganach
200 g mørk melkesjokolade
3/4 dl kremfløte
1 ½ ss Kahlua (kaffelikør)
15 g glukosesirup
1 paiform med løs bunn, 20 cm i diameter

Tiramisukrem
150 g mascarpone
4 ss ferskbrygget kaffe, gjerne espresso
40 g melis
1 ts vaniljesukker
1 dl kremfløte

Til servering
1 ts kakaopulver

1. Kjeksbunn: Ha kjeksene i en blender eller food processor, og mos dem til fine smuler. Rør der­etter kjekssmulene sammen med kakao og salt i en skål. Smelt smøret, og rør det sammen med kjeks­smulene til en jevn masse. Press kjeks­deigen ut i bunnen og langs sidene på paiformen. Trykk deigen godt fast med fingrene. La paibunnen stå i kjøleskapet i 1 time.


2. Melkesjokoladeganach: Hakk sjokoladen fint, og ha den i en skål. Hell fløte, Kahlua og glukosesirup i en liten kasserolle, og varm det opp til kokepunktet. Hell den varme fløteblandingen over sjokoladen i skålen, og rør rundt i sirkelbevegelser i midten av skålen med en slikkepott til sjokoladen ­smelter og ganachen blir fin og blank. Fordel gana­chen oppå paibunnen, og la den deretter stå i kjøleskapet i minst 4 timer.


3. Tiramisukrem: Pisk mascar­pone, kaffe, melis og vanilje­sukker sammen med en elektrisk visp i en bolle til det blir tykt og luftig. Pisk fløten til det blir en lett krem i en annen bolle. Vend kremen ­forsiktig sammen med mascar­pone­kremen til du får en ensartet krem.


4. Servering: Anrett paien på et serveringsfat. Fordel tiramisu­kremen oppå, og sikt deretter et fint lag kakaopulver like før ­servering.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer