Tiramisu-sjokoladepai med Kahlua
8 personer
Tid: 45 min
Avkjøling: 5 timer
Kjeksbunn
200 g havrekjeks
10 g kakaopulver
1/4 ts flaksalt
100 g smør
Melkesjokoladeganach
200 g mørk melkesjokolade
3/4 dl kremfløte
1 ½ ss Kahlua (kaffelikør)
15 g glukosesirup
1 paiform med løs bunn, 20 cm i diameter
Tiramisukrem
150 g mascarpone
4 ss ferskbrygget kaffe, gjerne espresso
40 g melis
1 ts vaniljesukker
1 dl kremfløte

Trenger du middagstips? Her er vår ukemeny!
Til servering
1 ts kakaopulver
Annonsørinnhold
Aller Media
Raser ut av butikkhyllene, og det med god grunn
i samarbeid med Aller Media1. Kjeksbunn: Ha kjeksene i en blender eller food processor, og mos dem til fine smuler. Rør deretter kjekssmulene sammen med kakao og salt i en skål. Smelt smøret, og rør det sammen med kjekssmulene til en jevn masse. Press kjeksdeigen ut i bunnen og langs sidene på paiformen. Trykk deigen godt fast med fingrene. La paibunnen stå i kjøleskapet i 1 time.
2. Melkesjokoladeganach: Hakk sjokoladen fint, og ha den i en skål. Hell fløte, Kahlua og glukosesirup i en liten kasserolle, og varm det opp til kokepunktet. Hell den varme fløteblandingen over sjokoladen i skålen, og rør rundt i sirkelbevegelser i midten av skålen med en slikkepott til sjokoladen smelter og ganachen blir fin og blank. Fordel ganachen oppå paibunnen, og la den deretter stå i kjøleskapet i minst 4 timer.
3. Tiramisukrem: Pisk mascarpone, kaffe, melis og vaniljesukker sammen med en elektrisk visp i en bolle til det blir tykt og luftig. Pisk fløten til det blir en lett krem i en annen bolle. Vend kremen forsiktig sammen med mascarponekremen til du får en ensartet krem.
4. Servering: Anrett paien på et serveringsfat. Fordel tiramisukremen oppå, og sikt deretter et fint lag kakaopulver like før servering.