Bringebærsorbet
4 personer
Tid: 25 min
Frysetid: ca. 45 minutter med ismaskin
Ingredienser
1 vaniljestang
4 ½ dl vann
150 g sukker
400 g bringebær (f.eks. frosne som er blitt tint)
1 ½ ss glukosesirup
Topping
Cookies (eller marengs)
200 g bringebær
1. Del vaniljestangen på langs, og skrap ut vaniljefrøene. Ha vaniljefrø og den tomme vaniljestangen i en kasserolle sammen med vann og sukker, og la det koke opp. Rør rundt til sukkeret er smeltet. Ha bringebærene i en annen kasserolle, og la dem varmes opp i 1 minutt.
2. Ta sukkerlaken av varmen, kast vaniljestangen, og tilsett glukosesirup. Hell sukkerlake og bringebær i en blender, og kjør til det blir en jevn konsistens. Sikt eventuelt bringebærsorbetmassen gjennom en finmasket sil, så frøene blir silt vekk.
3. Kjør massen i en ismaskin, eller hell sorbeten i en skål, og sett den i fryseren. Husk å røre i den med jevne mellomrom til den har konsistens som sorbet.
4. Servering: Server bringebærsorbet i små skåler, og pynt med knuste cookies og hele bringebær.