Dessert:

Slik lager du en enkel og fruktig sommersorbet

Passer perfekt som kveldskos!

DESSERT: Hvem har vel ikke lyst til å smake på denne godbiten? FOTO: Columbus Leth
DESSERT: Hvem har vel ikke lyst til å smake på denne godbiten? FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Bringebærsorbet

4 personer
Tid: 25 min
Frysetid: ca. 45 minutter med ismaskin

Ingredienser
1 vaniljestang
4 ½ dl vann
150 g sukker
400 g bringebær (f.eks. frosne som er blitt tint)
1 ½ ss glukosesirup

Topping
Cookies (eller marengs)
200 g bringebær

1. Del vaniljestangen på langs, og skrap ut vaniljefrøene. Ha vaniljefrø og den tomme vaniljestangen i en kasserolle sammen med vann og sukker, og la det koke opp. Rør rundt til sukkeret er smeltet. Ha bringebærene i en annen kasserolle, og la dem varmes opp i 1 minutt.
2. Ta sukkerlaken av varmen, kast vaniljestangen, og tilsett glukosesirup. Hell sukkerlake og bringebær i en blender, og kjør til det blir en jevn konsistens. Sikt eventuelt bringebærsorbetmassen gjennom en finmasket sil, så frøene blir silt vekk.
3. Kjør massen i en ismaskin, eller hell sorbeten i en skål, og sett den i fryseren. Husk å røre i den med jevne mellomrom til den har konsistens som sorbet.
4. Servering: Server bringebærsorbet i små skåler, og pynt med knuste cookies og hele bringebær.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer