Pavlova er en av våre personlige favorittkaker, og spesielt på 17. mai er det mange som dekker festbordet med denne marengsbunnen toppet med krem og friske bær.
Knasende sprø og litt myk inni - så sant guden for perfekt marengs er med deg. (Og det er jo ikke alltid at den er, når sant skal sies.)
Tradisjonelt piskes marengsbunnen sammen av eggehviter og sukker (samt litt maisenna og hvitvinseddik) - men hold deg fast - det finnes andre måter å gjøre dette på - som funker bedre både for veganere, eggallergikere, for klimaet og for lommeboka di.
Vi snakker belgfrukt, vi gjør det, som vi også tidligere har skrevet om i panegyriske vendinger.

Den magiske ingrediensen du kan bruke istedenfor eggehviter, og som mange bare heller ut i kjøkkenkummen - er nemlig kikertvann.

Vet du forskjellen på Prosecco, Cava og Champagne?
Slipper sølet med å skille eggene
Vi har ennå ikke rukket å teste det ut, men på TikTok går også Krisslovesfood god for trikset, eller Kristoffer Tvilde, som matprofilen og økonomen egentlig heter.
I videoen lager Tvilde marengs, men her finner du oppskrift på pavlovabunn med kikertvann.
Også selveste statskanalen oppfordrer til å bruke kikertvannet på denne måten.
– Du er helt tjukk i hue om du kaster kikertvannet, fastslår kokk og kjøkkensjef Christer Rødseth til NRK.
– Det har så mye stivelse i seg at du kan bruke det som eggehvite, forklarer han.
Det smaker på ingen måte kikerter av marengsen - og du slipper sølet med å skille eggene, poengterer også matredder Mette Nygård Havre i samme sak.

3 deilige kaker som sikrer feststemningen!
Lettere festkake
Når vi nå først er i gang med alternative måter å lage en Pavlova på, kan vi også sveipe innom kostholdsveileder og personlig trener Desiree Andersen.
Som et lettere alternativ til Pavlova, lager hun festkake med eggehviter og kun litt melis istedenfor den gode slumpen med sukker som ellers er en del av standardoppskriften.
Da gjenstår det bare å ønske alle riktig god kakebaking - og ikke minst spising.
PS: Pavlova skal visstnok stamme fra Australia eller New Zealand, og er oppkalt etter den russiske ballerinaen Anna Pavola, for bare kort å dra historikken når vi først er i gang.
Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no