Pavlova:

Slik lager du pavlova helt uten egg!

Denne oppskriften har en hovedingrediens som du vanligvis ville helt ut i vasken.

PAVLOVA: Den årvåkne leser vil allerede her ane hvilken vei dette bærer. Foto: NTB
PAVLOVA: Den årvåkne leser vil allerede her ane hvilken vei dette bærer. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Pavlova er en av våre personlige favorittkaker, og spesielt på 17. mai er det mange som dekker festbordet med denne marengsbunnen toppet med krem og friske bær.

Knasende sprø og litt myk inni - så sant guden for perfekt marengs er med deg. (Og det er jo ikke alltid at den er, når sant skal sies.)

Tradisjonelt piskes marengsbunnen sammen av eggehviter og sukker (samt litt maisenna og hvitvinseddik) - men hold deg fast - det finnes andre måter å gjøre dette på - som funker bedre både for veganere, eggallergikere, for klimaet og for lommeboka di.

Vi snakker belgfrukt, vi gjør det, som vi også tidligere har skrevet om i panegyriske vendinger.

JODA: Hvem skulle ha trodd? Men joda, kikertvann kan bli til den lekreste marengs. Foto: NTB
JODA: Hvem skulle ha trodd? Men joda, kikertvann kan bli til den lekreste marengs. Foto: NTB Vis mer

Den magiske ingrediensen du kan bruke istedenfor eggehviter, og som mange bare heller ut i kjøkkenkummen - er nemlig kikertvann.

Slipper sølet med å skille eggene

Vi har ennå ikke rukket å teste det ut, men på TikTok går også Krisslovesfood god for trikset, eller Kristoffer Tvilde, som matprofilen og økonomen egentlig heter.

@krisslovesfood Heller du kikertvann i vasken? Prøv dette istedenfor😁 #marengs #kikert #aquafaba ♬ Aloha Hey - HBz & Anna Grey & Agent Zed

I videoen lager Tvilde marengs, men her finner du oppskrift på pavlovabunn med kikertvann.

Også selveste statskanalen oppfordrer til å bruke kikertvannet på denne måten.

– Du er helt tjukk i hue om du kaster kikertvannet, fastslår kokk og kjøkkensjef Christer Rødseth til NRK.

– Det har så mye stivelse i seg at du kan bruke det som eggehvite, forklarer han.

Det smaker på ingen måte kikerter av marengsen - og du slipper sølet med å skille eggene, poengterer også matredder Mette Nygård Havre i samme sak.

Lettere festkake

Når vi nå først er i gang med alternative måter å lage en Pavlova på, kan vi også sveipe innom kostholdsveileder og personlig trener Desiree Andersen.

Som et lettere alternativ til Pavlova, lager hun festkake med eggehviter og kun litt melis istedenfor den gode slumpen med sukker som ellers er en del av standardoppskriften.

Da gjenstår det bare å ønske alle riktig god kakebaking - og ikke minst spising.

PS: Pavlova skal visstnok stamme fra Australia eller New Zealand, og er oppkalt etter den russiske ballerinaen Anna Pavola, for bare kort å dra historikken når vi først er i gang.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer